Salut, la Bogata suntem aproximativ opt persoane cu dizabilități plus însoțitori. De multe ori mă tot gândesc la soluții pentru a putea să mai ieșim la câte o plimbare. Așvrea să putem vizita de exemplu Grădina Zoologică din TârguMureș, Grădina Botanică din Cluj și multe alte locuri. Am putea să mergem la biserici din Turda, Câmpia-Turzii, Cluj și mai departe…dacă am avea cu ce. Pe perioada rece am mai putea ieși dintre cei patru pereți în care stăm toată iarna. Arajută foarte mult la ridicarea moralului câte o ieșire din asta, măcar o dată la două, trei săptămâni. Zilele trecute mă întreabă cineva în cărucior de aici din Bogata cu care am fost ultima dată la Beliș: Zolty când mai facem o excursie? Eu din păcate nu am putut să-i răspund nimic 🙁  . Mi-am dat seama că nu numai mie îmi plac plimbările, că mai sunt personae în cărucior care ar vrea să se plimbe, să viziteze locuri noi. Din păcate lipsa transportului ne afectează foarte mult pentru că e greu să găsim o mașină adaptată. Noi aici am avea foarte mare nevoie de o mașină adaptată cu rampă, ceva 8+1. Ne mai puteam și noi bucura de câte o ieșire, cum fac de altfel și cei din alte grupuri pe care îi mai cunosc de pe internet. Din acest motiv m-am gândit să facem o strângere de fonduri pentru a ne putea cumpăra o mașină 8+1 pe care să o adaptăm noi după aceea dacă va fi cazul. Nu avem pretenții, dorim doar o mașină 8+1 și să fie în stare bună de funcționare nici preaveche și cu probleme. O mașină gata adaptată costă foarte, foarte mult și nu cred că o să reușim să strângem atâția bani dar mă gândeam să împărțim pe etape rezolvarea problemei. Întâi mașina apoi adaptarea.

Eu știu și cred că Domnul va face o minune pentru această lucrare pentru persoanele cu dizabilități la care măgândesc de mai mulți ani și îmi doresc tot mai mult în ultima vreme să pornesc această campanile și am speranța și puterea de a o duce până la capăt. Sincervă spun, nu am nici șofer măcar sau alte lucruri câte mai trebuie pentru o mașină, dar sunt sigur că Dumnezeu ne poate trimite și șofer și motorină și cauciucuri și tot ce este nevoie pentru a putea merge cu mașina dacă o folosim pentru o lucrare spre slava Lui. Dumnezeu poate face minuni și știu că face în multe locuri.Văd pe mai multe grupuri cum persoanele cu dizabilități sunt scoase afară din casă și duse la câte o plimbare sau la Biserică și la noi cred că Dumnezeu poate face această Minune cu toate că nu am șofer sau altel ucruri, dar cred că sunt oameni și prin zona noastră cu dorința de a ajuta, de a face voluntariat pentru a ne putea scoate și pe noi la câte o plimbare.

În final vă spun că dacă se vor aduna banii și mașina va fi cumpărată, aș vrea ca aceasta să fie donată bisericii din Bogata (ar putea duce oamenii în vârstă la biserică) și să se implice în această lucrare cu persoanele cu dizabilități, tot ei să se ocups și de cheltuielile pentru mașină și șoferi care să o conducă (pentrucă eu nu am nici șofer și nici nu o să îmi pot permite întreținerea mașinii, dacă ei refuză, mă voi ocupa eu) aș vrea doar ca mașina să fie folosită strict în favoarea persoanelor cu dizabilități sau pentru ajutorarea altor personae în nevoie. Nu să se apuce de cărat tot felul de lucruri și la tot felul de prieteni, frați și mai știu la cine, mașina să fie folosită doar strict persoanelor cu dizabilități aceasta este condiția. Mi-ar plăcea și îmi doresc foarte mult să găsim oameni care să se implice pentru această lucrare. Din păcate nu știu dacă eu voi fi în stare să mă ocup de această mașină pentru că o mașină mai veche necesită mai multe cheltuieli pe care nu știu dacă eu mi le voi putea permite și am înțelescă o mașină nu e bine să fie condusă de mai multe personae diferite, indicatar fi unul sau două personae să o conducă. Aș vrea să putem lua o mașină cât mai bună posibil, nu de 20 de ani vechime. Nu știu cam la cesumă am puteagăsi o dubă 8+1 dar asta probabil după ce se vor aduna banii atunci vom putea căuta o mașină cât de cât bună cu care să nu avem multe problem adică indicat ar fi să punem motorină și să dăm înainte, fără alte probleme. Vă rog să ne ajutați în această Campanie sau Lucrare, cum vreți voi să îi spuneți, important să vă uniți cu noi și să o promovăm la cât mai multe personae și sunt sigur că va vedea cine trebuie și se va implica pentru a ne putea achiziționa o mașină pentru persoanele cu dizabilități din Bogata și nu nu mai, eu aș vrea să ajutăm și din alte localități să organizăm excursii plimbări și multe alte lucruri, că până la urmă mașina va fi pentru a ajuta persoanele cu dizabilități și nu numai pe cei din Bogata, dacă va fi cazul și din alte localități ca să se bucure cât mai multă lume de această mașină.

M-am mai uitat pe olx și am văzut că mașinile 8+1 adaptate cu rampă sunt dublu la preț față de una normală, am găsit cel mai eflin un Citren Jumper cu 4.900 euro, asta așa ca o ideie, dar eu nu mă pricep mai mult, restul sunt la peste 10.000 euro, acuma să vedem ce putem strânge

Sper să găsim pe cineva de încredere din străinătate să ne ajute cu o strângere de fonduri pe facebook , dar până atunci vă  las conturile mele bancare unde puteți dona. Multă sănătate

Vă rog specificați ”MAȘINĂ”

Cont Raiffeisen

CONT lei RO71 RZBR 0000 0600 1001 9118

Deschise la RAIFFEISENBANK sucursala Turda

RaiffeisenBANK (BIC/SWIFT: RZBRROBU )

Titular de CONT: EGYED PETRU ZOLTAN

Cont Banca Transilvania

În RON: RO78 BTRL RONC RT03 8839 4401

În EURO: RO28 BTRL EURC RT03 8839 4401

SWIFT: BTRL RO22    BIC: BTRL    (xxx)

Ambele conturi sunt deschise la

Banca Transilvania – Sucursala Turda

PE NUMELE: EGYED PETRU ZOLTAN

CONT paypal: zoltybogata@yahoo.com

Revolut 0743622372