Sinistra veste te-a luat pe nepregatite. Plecase in Germania sa lucreze, sa vina cu bani acasa, iar printre straini si-a gasit sfarsitul. Cine ar fi crezut ca asa de tanar, de voinic si de frumos se va intoarce intr-un sicriu?
Ai fost tentat sa lasi totul, sa iei masina si sa te duci sa-l aduci, dar ai avut noroc cu oamenii care au fost incercati de viata inaintea ta! Ei te-au sfatuit sa apelezi la firme care ofera servicii profesioniste de repatriere decedati Germania.

Ce ai fi putut sa faci tu printre straini? Putina engleza stii, in franceza te descurci, dar cum sa obtii documentele ce insotesc trasportul funerar, fara sa fii vorbitor de limba germana?
Ai fi putut tu sa faci rost de pasaport mortuar international; certificat de deces international; si autorizatie de transport internationala?

Dupa etapa intocmirii actelor ai fi putut sa pregatesti dupa standarde europene sicriul? De fapt sicriele! Cel de zinc, pus in cel din lemn masiv de esenta tare cu gauri. Cine ti-ar fi sigilat sicriul dupa aceea? Ah, si manipularea celui decedat ar fi decurs greu.

Greul a trecut din momentul in care ai contactat cea mai buna firma de repatrieri decedati Germania din Romania, iar ei te-au consiliat, asigurandu-te ca nu este nevoie sa te deplasezi in tara in care a murit omul drag, ci tot ce ai de facut este sa-l astepti si sa retraiesti amintirile frumoase pe care le ai cu el.
Nu trebuie sa te ocupi de pregatirea ceremonialului de inmormantare, fiindca ei fac totul, absolut totul, pentru a-ti oferi timpul si puterea sa te impaci cu situatia si sa o accepti.

Nimeni nu ar fi crezut ca o firma de repatrieri poate face atat de mult pentru decedat si pentru familia acestuia dovedind profesionalism maxim si respect fata de suferinta!