mesaj_familie_prieteni_departe_aproape_craciun_aduca_lumina_bucurie_iubireOmul intotdeauna si-a dorit sa fie fericit, asta insemnand sanatate, belsug spiritual dar mai ales material.
Daca ma gandesc bine, intotdeauna mi-am dorit ceva NOU, ceva DEOSEBIT fata de ce am in PREZENT sau ce au altii, sau ceva MAI BUN.
Adevarat este ca in ziua de astazi totul (sau aproape totul ) se rezuma la ceva palpabil si mai putin la cel spiritual sau impalpabil. Nu ati avut niciodata sentimentul ca nimic nu va mai multumeste? Doresti ceva, il/ o obtii si in scurt timp, foarte scurt timp ,bucuria, placerea, satisfactia DISPARE?
In aceasta perioada, cand asteptam aceste sarbatori, majoritatea dintre noi suntem liberi de la servici sau de la indatoririle cotidiene de fiecare zi, facem curatenie sub dulapuri si pat ( de parca am primii colindatorii direct sub dulap), facem prajituri ( „n” portii-de parca s-ar termina zaharul de pe globul pamantesc si asta ar fi ultima ocazie de a mai manca ceva dulce), mancare, 10 feluri ( din care a parte buna ajunge la porci, sau mai rau: in gunoi), brazi, globuri, cadouri, nu mai povestesc de alcool. Si? Dupa aceasta „terapie” …..Oau!!! Ce m-am distrat! (Si dupa Revelion….poate am ramas fara bani pentru paine.)
Toate acestea DE CE? Pentru ca: „astazi totul (sau aproape totul ) se rezuma la ceva palpabil si mai putin la cel spiritual sau impalpabil.”

Nu putini mi-au spus ca de mult timp nu s-au putut bucura de Craciun. Imi pun intrebarea: DE CE? Adevarat ca pot fi momente in viata sau familie cand o boala grava sau alte evenimente dureroase din familie pot rapii bucuria din sufletul omului.
Un lucru este sigur: aceasta pofta nesabuita de materialism nu-mi ofera bucuria Craciunului!
Este adevarat ca nici lipsa celor necesare nu este o rezolvare, dar totusi , CUM ma pot bucura de Craciun?

Fara multa teologie, se stie ca de Craciun sarbatorim nasterea lui Isus.
Ei bine, de aici porneste totul: daca Isus inseamna ceva pentru mine , este Cineva pentru mine, inseamna ca este o alternativa de a ma bucura de Craciun.
Sincer, eu personal, am facut un exercitiu in inima si mintea mea: mi-am pus intrebarea: Ce inseamna Craciunul?
Mi-am raspuns: nasterea lui Isus. Adica am de sarbatorit o zi de nastere.
Oau , avem de sarbatorit! OK, CINE este Isus? Mi-am raspuns: este Fiul lui Dumnezeu care S-a jertfit pentru faradelegile si pacatele mele personale!( Luca 1:32 “El va fi mare şi va fi chemat Fiul Celui Preaînalt; şi Domnul Dumnezeu îi va da scaunul de domnie al tatălui Său David. “/ Isaia 43:11 “Eu, Eu sunt Domnul, şi afară de Mine nu este niciun Mântuitor! “) Hoppa! Daca am ajuns la concluzia asta , inseamna ca este demn de RESPECT.(Isus).
Este Fiul Creatorului si Salvatorul meu personal si al intregii lumi.

Atunci nu am altceva de facut decat sa ma BUCUR de aceasta zi de nastere (indiferent ca este in 24-25-26 Decembrie sau ar fi o alta data oarecare) al Salvatorului meu care a fost/si este langa /cu mine de fiecare data cand am trecut prin greutati, de multe ori nu exista iesire din necaz si am vazut minuni cu ochii mei, sa ma bucur de nasterea Celui care a adus o JERTFA ISPASITOARE, o jertfa suprema, sa ma gandesc la cei care sunt suferinzi sau lipsiti (si daca am posibilitate sa intind mana sa ajut), sa nu uit orfanii, vaduvele si saracii (asa cum doreste El), sa ma bucur de prezenta celor dragi si sa exersez iertarea pentru a avea pace sufleteasca, sa fiu modest si sa ma multumsc cu ceea ce mi-a dat Dumnezeu, sa fiu bun si iertator , sa fiu multumit de ceea ce am (Proverbele 15:15 “Toate zilele celui nenorocit sunt rele, dar cel cu inima mulţumită are un ospăţ necurmat. “) si astfel este imposibil sa nu ma bucur de Nasterea Mantuitorului Isus Cristos.

Va doresc un suflet linistit, curat si un Craciun binecuvantat bucurandu-va alaturi de cei dragi de nasterea Mantuitorului Nostru Isus Cristos,
Nogy Laszlo Karoly