Un prieten din SUA, care locuieste in Texas, mi-a povestit recent cum a scapat de interlopii care si-au disputant un teritoriu la poarta sa. Zburau gloantele pretutindeni si multe s-au infipt in usa, dar au ricosat. Locuinta parea un buncar de salvare.

Discutia cu el m-a ajutat sa amenajez atelierul de tamplarie si sa ma axez pe producerea celor mai rezistente usi si ferestre. La noi nu au loc lupta de strada, dar grindina, gerul, umezeala si razele nocive ale soarelui sfredelesc si macina cel mai tare lemn.

El mi-a spus ca si-a facut usile pe comanda la un producator serios care avea utilaje tamplarie lemn profesionale, care obisnuia sa graveaza  numele clientului pe usi si ferestre sa nu incurce comenzile.

Ideea mi s-a parut ca reprezinta o forma de personalizare a produselor de tamplarie pe care as putea sa o introduc si la noi. Cu utilaje cnc si freza cnc lemn puteam realiza de la motive florale si figuri geometrice, la inscriptii cu citate motivationale sau pasaje semnificative din carti.

Cu cat este mai atipic si mai rezistent un produs, cu atat are cautare mai mare pe piata. Usi sa imite ziarele sau revistele, tamplarie pe care poti sa citesti ceva!

Daca realizam acest lucru si usi si ferestre exterioare care sa tina o viata, reuseam sa conduc in topul antreprenorilor din prelucrarea lemnului.

-Pai usile mele sunt din lemn presat, a subliniat prietenul meu din copilarie stabilit peste ocean. Presa tamplarie este solutia eficienta si nu este scumpa deloc.

De-atunci am inceput sa produc usile si ferestrele minune. Tin o viata, iar cand oamenii se plictisesc de ele pot fi scoase sau distruse cu un arsenal: drujba, topoare, ciocan.

In calitate de producator, consider ca este mai bine ca produsele mele sa tina o viata, decat sa fie inlocuite dupa cativa ani de la achizitionare.