O legenda veche spune ca in Romania, pe ierburile curate din munti, dimineata in loc de roua, cad broboane de unt, cel mai gustos si sanatos unt din lume. Suntem indiscutabil tara cu cele mai frumoase femei, cei mai ospitalieri oameni si cea ma buna mancare. Strainii care au venit in vizita aici nu au putut uita sarmalutele si chiftelutele noastre!
Ei, dar una este sa gusti, sa privesti spectacolul din afara, si alta este sa trudesti o zi intreaga pentru o gramada de chiftelute, care dispar in cateva secunde, iar musafirii nici nu le-au simtit gustul de bune ce sunt. Cu echipamente adecvate pentru bucatarie, acum poti face un munte de chiftelute in cateva secunde. Iata de ce ai nevoie:
–masina tocat profesionala. Sa nu te obosesti tocand carnea, cand ai atatea alte lucruri de facut. Intr-un minut, echipamentul proceseaza cantitati de ordinul zecilor de kilograme, chiar sute de kilograme pentru cantine, restaurante, numar mare de consumatori.
–malaxor carne. Ce putere in brate iti trebuie sa amesteci carnea tocata cu sare si condimente!
Malaxorul pentru carne din inox poate prelucra 8-10 kilograme, iar cuva poate fi basculata intr-un vas gigantic.
–masa frigorifica prevazuta cu refrigerator. Chiftelutele pe care le modelezi cu suflet trebuie neaparat pastrate in conditii de igiena maxima. Masa frigorifica le mentine prospetimea, iar in cazul in care ele nu pot fi prajite rapid, se recomanda pastrarea lor in refrigeratorul cu usi.
–masina gatit performanta asigura consumatorilor muntele acela de chiftelute bune de care avem nevoie. Este nevoie de un echipament eficient si curat, care poate fi reglat termic, sa nu se arda praparatele si care sa retina sau sa absoarba caldura si mirosul de mancare.
–tigaia basculanta cu capacul sau prevazut cu inchidere etansa retine aromele cimbrului, piperului, usturoiului si busuiocului combinate cu mirosul inegalabil al carnii prajite la foc mic fiind secretul celor mai bune chiftelute din lume.
Lasă un răspuns