Cu totii am folosit uleiul de floarea soarelui pentru a gati, a praji sau a face o salata, insa putini dintre noi sunt cosntienti de faptul ca acest tip de ulei are si alte utilizari si proprietati decat cele ale unui simplu si banal aliment.

Am putea spune chiar ca exista mai multe tipuri de ulei de floarea soarelui: cel rafinat, care se gaseste in aproape orice magazin si care este folosit exclusiv la gatit si cel pur, obtinut prin presarea la rece din seminte din culturi bio, pentru care nu s-au folosit niciun fel de substante chimice.

Uleiul de floarea soarelui obtinut prin presarea la rece prin tehnologia Raw organic Cardinal Technology patentata de catre Cardinal este un produs net superior, pur si bio, care are atat proprietati nutritive mai mari, cat si proprietati curative, aducand numeroase beneficii organismului.

Cele mai importante beneficii aduse organismului de catre uleiul de floarea soarelui sunt urmatoarele:

  1. Uleiul de floarea soarelui obtinut prin presarea la rece are un nivel crescut de vitamina E si unul scazut de grasimi saturate, si contine si alte substante, cum precum si colina, acidul fenolic si seleniu, care sunt benefice sanatatii cardiovasculare.
  2. Previne aparitia artritei reumatoide datorita actiunii sale antiinflamatoare asigurate de catre acidul linoleic.
  3. Ofera protectie marita impotriva astmului, a cancerului de colon, a cancerului uterin, pulmonar sau de piele datorita continutului sau crescut de vitamina E.
  4. Continutul sau bogat in grasimi mononesaturate si polinesaturate ofera suficienta energie organismului, in acelasi timp mentinand un nivel optim al colesterolului (acest fapt se datoreaza si lecitinii ce se regaseste in cantitate mare in uleiul de floarea soarelui).
  5. Are actiune antioxidanta si mentine sanatatea celulara, intareste sistemul imunitar si previne imbatranirea.
  6. In cazul bebelusilor, al caror sistem imunitar este insuficient maturizat, uleiul de floarea soarelui bio ofera protectie marita in fata infectiilor.
  7. Datorita vitaminei B acest ulei pastreaza sanatatea sistemului nervos, stimuleaza digestia si reprezinta o excelenta sursa de energie.
  8. Acisul folic din compozitia acestui ulei stimuleaza geneza celulara, magneziul previne aparitia crampelor musculare, iar triptofanul ajuta la relaxarea cerebrala si stimuleaza secretia de serotonina.
  9. Ajuta la mentinerea hidratarii, sanatatii si supletii pielii atunci cand este aplicat local, avand chiar si efect de intarire a unghiilor fragile.