Indiferent de cat de opulenta ori nu este casa pe care o ai, din interiorul acesteia nu trebuie sa lipseasca mobila, indiferent ca este vorba despre mobila bucatarie ori mobila dormitor. Avand in vedere ca mobila nu reprezinta un accesoriu pe care il achizitionam in fiecare zi, trebuie sa fim atenti la foarte multe aspecte atunci cand decidem sa achizitionam mobilier pentru casa in care locuim. Pentru ca in viata invatam si din greselile altora in cadrul acestui articol vreau sa prezint cateva din cele mai frecvente greseli pe care trebuie sa le eviti atunci cand faci o asemenea achizitie.
bucatarie
Inainte de a pleca prin magazinele de specialitate in cautarea mobilierului perfect gandeste-te foarte bine unde vrei sa pui respectiva mobila. Dupa ce ai stabilit cu exactitate acest lucru, masoara la milimetru locul in care va sta mobilierul. Chiar daca pare un pic ciudat, este foarte important ca masura locului in care va sta mobilierul sa coincida la milimetru cu masura mobilei pe care urmeaza sa o achizitionezi. De ce? Pentru ca in acest fel eviti deteriorarea prematura a acesteia. 
mobila-bucatarie
O alta greseala foarte frecventa este reprezentata de faptul ca unii dintre noi nu gandesc in perspectiva atunci cand achizitioneaza mobilier. La ce ma refer cand zic acest lucru? La faptul ca desi in momentul in care achizitineaza mobila la comanda stiu deja unde va sta aceasta, cu trecerea timpului acestia se gandesc sa schimbe aspectul camerei prin schimbarea pozitiei in care sta mobila. Ei bine, pe langa faptul ca este foarte probabil ca dimensiunile noului spatiu sa nu se potriveasca cu dimensiunile mobilei, si din punct de vedere estetic este posibil ca schimbarea locului mobilierului sa se dovedeasca neinspirata, ca sa nu zic ca poate fi un adevarat esec.

O alta greseala legata de viziunea pe termen lung este reprezentata de culoarea mobilei pe care te-ai decis sa o achizitionezi. Chiar daca in momentul de fata aceasta se integreaza foarte bine in design-ul incaperii, gandeste-te ca este foarte probabil ca peste o anumita perioada de timp sa decizi schimbarea design-ului incaperii. In cazul in care noul design al camerei nu se potriveste cu design-ul mobilierului ce faci? Schimbi mobila? Daca din punct de vedere finaciar aceasta varianta nu este o problema pentru tine atunci nu ai de ce sa iti faci griji in acest sens. Insa avand in vedere ca in tara noastra puterea de cumparare este una mica, cred ca achizitionarea mobilierului reprezinta pentru multi dintre noi un efort vizibil din punct de vedere financiar. Pentru a evita sa faci acest efort foarte des, si mai ales din cauza faptului ca mobilierul nu se mai adapteaza noului design pe care tu l-ai gandit pentru camera, atunci cand achizitionezi mobila incearca pe cat posibil sa achizitionezi o mobila cu un design cat mai versatil. In felul acesta sansele ca mobilierul sa se plieze pe eventualele schimbari de design din respectiva incapere cresc considerabil.
mobila
Atunci cand colinzi magazinele de specialitate in cautarea mobilierului perfect pentru casa ta nu te lasa impresionat de cat de bine arata in magazin unele modele de mobilier. Utilitatea trebuie sa reprezinte criteriul pincipal de care trebuie sa tii cont atunci cand faci o asemenea achizitie. Desigur ca si culoarea, design-ul ori materialul din care mobilierul este construit sunt importante insa utilitatea mobilierului trebuie sa ramana mai presus de toate cel mai important criteriu de care sa tii cont atunci cand faci o asemenea achizitie.
Nu in ultimul rand, intretinerea neadecvata reprezinta o greseala foarte frecventa atunci cand vine vorba despre motivele care contribue la schimbarea prematura a mobilierului. Chiar daca la prima vedere, mobila nu are nevoie de o intretinere speciala, realitatea ne spune cu totul si cu totul altceva. Pentru a evita deteriorarea prematura a mobilierului din cauza unei intretineri neadecvate, recomand ca atunci cand achizitionezi mobila sa ceri informatii si despre modul in care aceasta trebuie intretinuta.
In concluzie pentru a evita comiterea greselilor atunci cand achizitionam mobila este foarte important ca aceasta achizitie sa o privim din toate punctele de vedere.