Chiar daca esti sau nu o persoana pasionata de bijuterii, cerceii reprezinta bijuteria care este purtarta de marea majoritate a reprezentantelor sexului frumos. De asemenea, sunt si barbati carora le place sa poarte cercel sau cerceii. La fel ca in cazul oricarui alt obiect pe care il purtam, si atunci cand vine vorba despre cercei sunt anumite criterii de care trebuie sa tinem cont astfel incat ceea ce am achizitionat sa ni se potriveasca cat mai bine. In cazul in care nu le stii deja, in continuarea acestui articol voi prezenta pe scurt ce tip de cercei ti se potriveste in functie de forma fetei, astfel incat sa te poti bucura de o pereche de cercei care iti pune in valoare frumusetea.  

Diamantul nu defineste doar acea piatra pretioasa care este iubita de multe femei ci poate defini si forma fetei. Aceasta forma a fetei este caracterizata de maxilarul lat in raport cu fruntea care este foarte ingusta. Femeile care au forma fetei in forma de diamant trebuie sa poarte in special cercei mici in lungime dar mari largime precum si cerceii curbati. Aceste doua tipuri de cercei le pune cel mai bine in valoare calitatile.

Barbia rotunda precum si forma circulara a fetei sunt caracteristicile principale ale unei forme rotunde a fetei. Pentru femeile care au aceasta forma a fetei, recomandati sunt cerceii lungi si ascutiti. Acestia vor schimba intr-o oarecare masura forma fetei, alungind-o. Sub nici o forma, o femeie care are forma fetei rotunda nu trebuie sa poarte cercei mici sau cercei extrem de mari.

Cerceii cu colt rotund sau ascutit sunt perfecti pentru a fi purtati de catre femeile care au forma fetei patrata. Aceasta forma se caracterizeaza printr-o frunte mare precum si prin mandibula bine definita.

Barbia ingusta, pometii ridicati, maxilarul ingust precum si fruntea lata sunt trasaturile unei fete in forma de inima. Acestui tip de fata i se potriveste cel mai bine cerceii in forma de piramida. De asemenea cerceii cu curbura reprezinta o alternativa la fel de buna. Chiar daca forma fetei este sub forma de inima acest lucru nu inseamna ca cerceii in forma de inima sunt o alegere buna, ba dimpotriva, acestia trebuie evitati sub orice forma.

Cele mai norocoase femei sunt cele care au forma fetei ovala. De ce? Pentru ca acestei forme a fetei i se potriveste orice tip de cercei, lucru care simplifica foarte mult procesul de achizitie al acestei bijuterii.