De peste o lună de zile m a contactat prietena noastră Mona și mi a mărturisit că vrea să se boteze,  vrea să încheie legământul cu Domnul.

Ea mi a spus că ar vrea să încheie legământul la Beiuș. Din păcate la Beiuș nu se mai fac botez până în ianuarie și atunci a hotărât să facă botezul acuma în noiembrie la biserica Sfânta Treime din Oradea.

Am făcut tot posibilul și Domnul ne a binecuvântat și a făcut niște minuni pe care este greu să vi le explic pentru ca ea să poată încheia legământul cu Domnul,  era complicat să vină din Pietriș județul Mureș și s o ducem la Oradea și apoi înapoi, asta însemna peste 1.000 de km și nici dintr un caz nu puteam face într o singură zi.

Dumnezeu mi a dat înțelepciune și am reușit cu ajutorul Lui să facem această lucrare și mi a dat chiar o idee foarte bună prin care am ușurat această lucrare, într adevăr a durat trei zile dar a fost bine,  toată slava Lui.

M am gândit că cel mai ușor ar fi să mergem într o zi după ea, o cazăm la Turda, am găsit o pensiune adaptată unde a putut intra cu căruciorul electric, a doua zi să o ducem la Oradea, seara venim înapoi o cazăm la Turda și a treia zi o ducem înapoi la Pietriș și așa am și făcut.

Sâmbătă dimineața pe la 10 am pornit spre localitatea Pietriș județul Mureș,  neaștepta aproximativ 135 de km dar  prin Mureș ne am abătut vreo 10 km și am făcut o Vizită la Domiciliu la prietenii noștri,  familia Sabău pe care nu le am văzut de un an de zile.

Apoi am plecat spre localitatea Pietriș, toată ziua a plouat, am ajuns în jur de ora 16 ,  Mona ne aștepta nerăbdătoare.  Am pornit înapoi spre Turda urma încă 130 și ceva de kilometri și am ajuns cu bine la Turda, după vreo trei ore și după aceea am ajuns la Bogata, obosiți după aproximativ peste 300 de km.

Duminică dimineața tot pe la ora 10 am pornit și ne am dus după Mona în Turda și am luat o de la pensiune și am pornit spre Oradea,  am ajuns după ora 13 în Oradea ne am dus să mâncăm la un centru comercial și după aceea ne am dus spre Biserica Sfânta Treime din Oradea, unde am ajuns în jurul orei 16.  Mona era așteptată pentru botez,  după ce le am explicat că Mona din păcate nu aude și  ea citește de pe buze când vorbește cineva cu ea trebuie să stea în fața ei. Ok totul a fost în regulă.

După  program în jurul orei 20 am pornit spre Turda ne am oprit într un loc să mâncăm puțin de cină și am continuat drumul spre Turda am ajuns în jurul orei 12:00 noaptea și după aceea când am ajuns acasă la Bogata deja era 00:35 (am plecat de acasă duminică la ora 10 și am ajuns luni la 00:35,  peste 14 ore tot pe drum)  dar sincer vă spun că totul a meritat.  După ce am ajuns acasă ne am culcat și dimineața ne am trezit și am continuat drumul.

Fiindcă am ajuns târziu acasă, luni am pornit pe la 11:30 din Bogata ne am dus și am luat o pe Mona din Turda de la Pensiune și am pornit spre Pietriș județul Mureș,  normal că ne am oprit în Mureș să mâncăm de amiază pentru că în aceste zile de abia am reușit să mâncăm o dată pe zi fiind tot pe drumuri și am cam simțit că începe să scadă și puterile 🙁 ,  oboseala își face tot mai tare prezența 🙁 .

După ce am mâncat, timpul trece atâta de repede nici nu vă dați seama în astfel de cazuri. Am pornit spre Pietriș am ajuns în jurul orei 17 era deja pe înserate  și pe noi ne aștepta încă aproximativ 135 km până la Bogata.  Am ajuns înapoi la Bogata după ora 20, obosiți dar bucuroși că am putut face această lucrare  și am făcut ceva spre slava Domnului care merită tot, toată oboseala, toată jertfirea, tot.

Am fost trei zile doar pe drumuri, ziua de Duminică a fost cea mai lungă  și cea mai grea 🙁 ,  dar dacă noi nu ne jertfim pentru aproapele nostru, cum ne mai putem numi noi pocăiți,  sau cum puteți spune că ne iubim aproapele ca pe noi înșine, dacă noi nu facem ceva pentru aproapele nostru, Slavă Domnului că ne dă puterea să putem face și nu  doar să spunem la alții cum trebuie făcut.

Vreau să mulțumesc în primul rând Domnului, care a fost alături de noi aceste trei zile, ne a păzit pe drum peste tot și a avut grijă de noi, ne a binecuvântat și ne a pus la dispoziție tot ce am avut nevoie pentru această lucrare. Vă Mărturisesc ceva, când faci o lucrare spre slava Domnului nu duci lipsă de nimic, așa a fost și pentru noi,  am avut șofer am avut motorină și am avut tot ce a fost nevoie nu am dus lipsă de nimic, ba chiar pot spune că am primit peste nevoile noastre.

Vreau să mulțumesc și celor doi șoferi care au fost alături de noi, și au făcut posibil această lucrare, Dumnezeu să i binecuvânteze.

Vreau să mulțumesc și lui Andrei pentru că a avut răbdare în aceste trei zile foarte obositoare, că și eu am fost obosit că doar am stat, dar el că a mai ajutat pe fiecare dintre persoanele cu dizabilități. Dumnezeu să binecuvânteze și pe el.

Eu vreau să vă spun că aș repeta această ispravă oricând, pentru oricine ar avea nevoie, să nu credeți că mi a fost ușor. Nu mi a fost ușor deloc, mai ales că am prins această perioadă cu schimbare de vreme și am avut niște dureri foarte mari 🙁 , dar le am răbdat pentru că, chiar m am gândit ce dureri a răbdat Domnul Iisus pe cruce 🙁 . Nu cred că a mea sau a tale sunt mai mari,  decât au fost ale Lui 🙁 .  Dumnezeu să vă binecuvânteze