Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. Matei, 5: 16

Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor,  acest verset aici mă gândesc că se referă la purtarea noastră zilnică pentru că dacă noi ne purtăm cum trebuie oamenii o să ne vorbească de bine și asta este un lucru foarte important cum ne purtăm zilnic în viața de zi cu zi,  parcă toți ne urmăresc să ne prindă cu o greșeală, dar dacă noi ne străduim să nu greșim ei vor vedea că suntem mai diferiți.

Ca ei să vadă faptele voastre bune, oamenii în general asta așteaptă de la noi ca noi să avem fapte bune și nu rele, dacă ne numim Pocăiți, că avem o schimbare și faptele noastre nu-s bune, oamenii se vor poticni în noi. Atuncea degeaba îi invităm la biserică când noi facem ca și ei, noi trebuie să fim un exemplu bun, o lumină pentru ei, ceva de urmat. Ei să vadă faptele noastre bune și să slăvească pe Dumnezeu. De exemplu să poată să spună uite pocăitul ăla X este un pocăit adevărat.

Dacă ai nevoie de ajutor sare și te ajută. Dacă ai nevoie de un sfat îți dă un sfat bun și prin aceste lucruri numele Domnului va fi slăvit.

Dacă în comunitate ești vorbit de bine,  atunci ai și credibilitate în fața oamenilor.

Fraților, degeaba în biserică părem toți Pocăiți și când ieșim afară …….  Degeaba ne mirăm că facem evanghelizări și nu vin oamenii, nu trebuie să ne mirăm de fel, noi trebuie să fim o lumină în întuneric.  Să fim o lumină cât de mică, să zicem că nu putem fi toți ca și cu faza lungă, dar putem merge cel puțin cu poziția aprinsă. Domnul să vă binecuvânteze