Sa jefuiesti un om care doreste sa munceasca prin comisioane este cea mai mare nedreptate sociala si cu toate acestea ea exista fiind incurajata de persoanele disperate sa obtina un loc de munca bine platit in strainatate.
Cei aflati in cautarea unui loc decent de munca si bine platit din strainatate trebuie sa stopeze industria comisioanelor, cautand numai locuri de munca strainatate fara comision pe www.vijobs.ro.
Cat de mult platesc naivii pentru o promisiune de munca in afara? Foarte mult, enorm de mult.
Naivii dau banii pe care inca nu i-au luat, fiindca nu au ajuns la primul salariu, profitorilor, fara ca acestia sa faca vreun lucru.

Va prezentam mai jos o lista cu valorile comisioanelor practicate de infractorii oportunisti de pe piata de munca pentru a nu deveni victima loc:
-sistem de telefoane cu suprataxare pentru solicitarea detaliilor de catre persoana care doreste un loc de munca in strainatate
-40-50% din primul salariu
-comision procesare dosar de 55-200 lei, fara garantarea unui loc de munca. Simultan cu aplicarea si depunerea dosarului se cere si acesta taxa, desi nu se garanteaza nimic.
-comision de mediere, care poate fi de 200-400 de euro, inaintea semnarii contractului de munca. Este posibil ca acesta sa nu fie semnat niciodata, iar locul de munca sa nu existe.
-promiterea unor salarii de 4000 dolari persoanelor necalificate, dar obligarea candidatului sa plateasca in avans comisioane de 150-450 dolari.
-contracte de mediere pe termen lung. Ofertantii solicita suma 200-800 de euro pentru cautarea, timp de un an, a unui loc de munca bine platit. Inainte de expirarea contractului pot sa dispara cu banii.

Platformele serioase nu percep comisioane pentru absolut nimic, ci reprezinta locul de intalnire al aplicantilor si angajatorilor. Tot ceea ce are de facut un om care doreste sa munceasca se rezuma la urmatoarele actiuni:
-sa-si face un cont pe platforma
-sa scrie un CV conform sfaturilor din articolul dedicate imbunatatirii CV-ului
-sa posteze anunturi cu locul de munca dorit
-sa caute si sa aplice pentru locurile de munca postate pe platforma.