Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Galateni, 6;9

Statul Român nu ne dă dreptul nici măcar să mai gândim, trebuie să stăm ca o legumă și să primim ce-i 400 lei

1-vrei-sa-inchei-un-contract-de-asigurare-sociala-pentru-pensii-ce-ar-trebui-sa-stiiSalut, scriu această întâmplare cu scopul ca să nu vi se întâmple ce mi sa întâmplat mie, din greșeli învață omul, mai bine să înveți din greșeala altuia, de cât din a ta 🙁 .Noi persoanele cu handicap grav, avem venituri foarte mici, 340 lei indemnizația și 400 lei pensie de invaliditate. Eu de exemplu m-am bucurat foarte mult când o firmă, mi-a oferit să câștig un ban cinstit cu ajutorul Blogului, (să postez advertoriale), e vorba de 70-100 lei /lună, îmi prindeau bine această sumă de bani, doar ca să pot colabora, a trebuit să facem un contract de colaborare, ca și firma să fie și ei în regulă și ca nimeni să nu aibe probleme, în România când vrei să lucrezi legal, să plătești statului tot ce datorezi, impozitul și toate câte mai sunt, legile te umflă de îți pare rău și ai regrete că mai bine lucrai la negru 🙁 , am vrut să lucrăm legal. Dar nu am știut că dacă am o pensie ce invaliditate, nu am voie să am un contract prin care sunt într-un fel angajat 1 oră pe lună, nu a știut nici firma 🙁 , eram nebun să renunț la 400 lei, pentru 100 lei? 🙁 ,nu mai făceam nici un contract, acest contract l-am încheiat prin Martie și în tot acest timp nu ma anunțat nimeni nimic. Luna asta nu mi-a venit pensia și am sunat Vineri la Casa de Pensii Turda și am fost anunțat că pensia mi-a fost sistată din cauza acelui contract 🙁 și ce este cel mai grav, va trebui să dau banii pensia pe care am primit-o din Martie și până în Septembrie înapoi 7×400 lei înapoi, ma-u nenorocit ăștia de tot acum 🙁 ,luna asta trebuie să mă descurc cu 400 lei mai puțini 🙁  și de luna viitoare nici nu mai vreau să știu ce surprize mai apar 🙁 ,după ce că e greu, vine și mai greu 🙁 .Am scris aceste rânduri pentru ca să știți ce-i cu pensia de invaliditate, Statul Român nu ne dă dreptul nici măcar să mai gândim, trebuie să stăm ca o legumă și să primim ce-i 400 lei 🙁 ,cine încearcă să câștige un ban cinstit, pățește ca mine 🙁 Sunt foarte, foarte supărat, acum am închis contractul, dar răul e deja făcut. Așa m-am săturat de toate, când încerci să faci binele, tot cu răul ți se răsplătește, din această cauză sau înpuținat foarte mult ce-i ce fac binele 🙁 .Multă sănătate

P.S. Dacă aș putea, aș pleca din România și nici nu maș mai uita înapoi, dar ……. 🙁

Anterior

Necesitatea unui sistem de supraveghere

Următorul

Al 2-lea cărucior electric a fost donat la Mihaela Ilie

 1. E pensie de invaliditate, deci pensie. Pentru a primi acesti bani, ai platit la Casa de asigurari. In momentul in care ai incheiat contractul, firma respectiva plateste pentru tine. Esti considerat angajat, pentru ca publicarea acelor advertoriale sunt considerate drepturi de autor. Alta era situatia, daca aveai un SRL sau II.

 2. cristinel grigore

  No coment…!

 3. roby

  un stat care-si ” omoara ” proprii cetateni….o rusine ce se intampla in tara asta

 4. Florea Gabriel

  Țară guvernată de imbecili ce te obligă să mori.! Un haos legislativ cu care ești forțat să lupți, indiferent de situația în care te afli. Fie că ești în scaun cu rotile sau suferind de vreo afecțiune ce te împiedică ori îți îngreunează deplasarea.Fie că nu ai efectiv posibilitatea să faci nimic în acest sens.
  Îmi pare rău să aud că se poate întâmpla așa ceva. Că mințile criminale ale canaliilor imbuibate din truda unei națiuni sunt capabile de așa ceva.!! Pentru că ce se întâmplă de fapt.. Este pur și simplu un model vechi de genocid. Genocid lent.! Moarte prin suprimarea oricărei tentative de evoluție a omului sărman și amărât. Împotriva celui fără puterea de a lupta cu sistemul conceput să taie orice tentativă de ascensiune. A oricărui dintre noi în definitiv.
  Să mulțumim guvernanților, politrucilor sătui și cu burțile pline, ce nu cunosc grija zilei de mâine.Zolty.lor să le mulțumim.!

 5. george

  Chiar daca tie ti se pare ilogica legea, lucrurile nu sunt deloc asa. Pensia pentru incapacitate de munca se atribue doar celor care din diverse motive de sanatate nu pot munci. In cazul in care iti gasesti un loc de munca( fie el si cu o ora de munca cum sa intamplat in cazul tau) trebuie sa renunti la pensia de invaliditate pt ca esti apt de munca din moment ce lucrezi, nu?

  • zolty

   Ar trebui specificat că muncă fizică nu, dar o muncă de aceasta în fața unui PC nu e grea

 6. Marius

  Zolty … ti-au specificat pe baza la ce lege/articol au facut acest lucru? Pentru ca eu cred ca este cel putin o greseala daca nu un abuz din cauza vreunui functionar prea zelos pe acolo! Nu se poate ca el/ea sa nu fi vazut cat primeai practic lunar din acel contract! In fine, legea e lege si trebuie respectata indiferent daca o cunoastem sau nu, dar raman la ideea de zel acolo unde nu e cazul si trecut cu vederea in atat de multe cazuri … din pacate, da-mi voie sa nu-i cred pe cei cu care ai facut contractul ca nu au stiut! Domnul sa te binecuvinteze si sa te inareasca! E un moment foarte aiurea, dar El te va scoate la lumina!

 7. cristi

  Zolty poti sa lucrezi doar daca in certificatul de handicap ai trecut la capacitate de munca : procentual… in caz ca ai trecut capacitate de munca NU din start nu poti sa lucrezi. Apoi daca ai trecut procentual in decizia de pensionare trebuie sa treci la gradul III pentru pensia de boala ( sa nu se confunde cu indemnizatia de handicap; aia ramane ) si poti munci cu 4 ore oriunde. Daca rezolvi aceste probleme banii o sa ii retraga pe rand , iti spun asta pentru ca eu am patit acelasi lucru anul trecut doar ca eu eram angajat cu 6 ore si statul recunoaste asta ca norma intreaga si a trebuit sa merg din nou la comisie sa imi de-a gradul III si am facut contractul de munca pentru 4 ore… cat despre bani inca tot trag din ei cate 36 de lei pe luna pana o sa ajunga la zi:)

 8. Loredana

  Din păcate așa este . Statul român ne vrea proști și supuși .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén