In centru oraselor mari, oamenii devin nostalgici dupa pensiunile micute si ingrijite de la munte. Ei isi doresc sa se poata caza la vile sau pensiuni care sa se aprovizioneze cu legume din gradina proprie si sa taie animalele crescute in microferma din spate.
Acest sistem de cazare este educativ si pentru copii, care adora sa vada si sa interactioneze cu animalele blande si care isi fac pentru prima data idee ce inseamna autogospodarire.
Asa am dorit si noi sa punem la punct un concept nou de cazare in centrul Bucurestiului.
Numit: “Simte-te ca acasa” vizitatorul care doreste poate studia gradinile de zarzavat, se poate oferi sa hraneasca gainile sau sa adune ouale din cuibare. El poate asista sau ajuta la intretinerea plantelor si la curatarea padocurilor animalelor.
In spatele vilei se desfasoara o ferma in toata regula si multe activitati de mentinere a ei.
Avem brazde cu ceapa verde, parcele cu salata si spanac, randuri de rosii de toate soiurile: negre, portocalii, galbene, chery si prunisoare, ardei si vinete, dar si cartofi nestropiti care pot fi serviti fierti sau copti si au o dulceata inegalabila. Scrijelutele noastre de cartofi fac furori printre consumatori. Cui revine meritul de a avea o gradina infloritoare care asigura aprovizionarea la bucatarie sa nu fim nevoiti sa luam legume din supermarket importate si tratate?
Firmei GradiniBucuresti.ro care s-a ocupat de proiectarea gradinilor de legume si care a pus la punct sisteme profesionale irigatii altfel cum am fi reusit noi sa dam apa tuturor plantelor si mai ales la timp? Si apa in exces, dar si lipsa ei poate compromite ireversibil o cultura.
Specialisti in peisagistica si horticultura, ei stiu exact sa regleze debitul de apa in functie de nevoile plantelor. Unele adora apa, altele au nevoie de mai putin lichid vital sa rodeasca.


Sa nu va imaginati ca avem sute de angajati la pensiune! Mai multi sunt cei antrenati in cazare, curatenia spatiului de inchiriat, bucatarie si servire. De pilda de irigare ma ocup eu singura. Stau in fata monitorului LCD si urmaresc cum decurge totul. Reglez apa si programez irigarea pe zone, dupa cum am fost instruita.
Cand merg la cumparaturi dupa detergent, lenjerii personalizate cu numele pensiunii sau sampon si gel de dus artizanale sa ne rasfatam clientii pot controla totul de pe dispozitivele conectate la internet.
De la specialistii firmei amintite mai sus am invatat ca niciodata sa nu uzi plantele pe arsita, la pranz, fiindca le faci cel mai mare rau. Sistemele de irigatii profesioniste de la ferma si pensiunea noastra sunt programate la ore potrivite, adica de dimineata (in acest fel plantei i se asigura necesarul de apa pentru intreaga zi) si seara, dupa ce soarele puternic se potoleste sau dispare.
Verdeata din jur, hrana sanatoasa si gustoasa, apropierea de lumea satului in plin oras, toate ne ajuta sa avem clienti tot timpul. Si noi ne reinventam din mers fiindca si iarna avem sere din care recoltam verdeturi proaspete si legume si tot prin sisteme profesionale irigatii intretinem culturile. Colaborarea cu GradiniBucuresti nu costa mult si aduce profit insutit.