Va pregatiti sa plecati intr-o deplasare si v-ati planificat sa inchiriati o masina de la o firma din domeniu? Probabil va doriti sa va bucurati de un pret avantajos, asa ca v-am pregatit cateva sfaturi care sa va ajute in acest sens:

Rezervati in avans

Pentru a prinde cea mai buna oferta in cazul inchirierilor pe termen lung, rezervati in avans de acasa. Daca va decideti sa inchiriati o masina atunci cand plecati prin Europa puteti trece sau puteti suna la o agentie de inchirieri autoturisme. De asemenea puteti face acest lucru prin agentia dumneavoastra de turism. Va trebui sa va decideti de la cine inchiriati, ce fel de masina veti lua si care vor fi locurile de primire/predare a autoturismului inchiriat.

Alegeti o perioada mai lunga

Obtineti cotatii pentru toata saptamana. Conform reprezentantilor firmei Hermin Rent-a-car din Cluj, cu cat perioada de inchiriere este mai indelungata, cu atat pretul pe zi va fi unul mai mic. Veti descoperi ca inchirierea unei masini pentru toata saptamana v-ar putea costa la fel de mult precum inchirierea pe o perioada de numai cinci, sase zile, sau chiar mai putin.

Verificati cursul valutar

Verificati cursul valutar atunci cand comparati preturile. Anumite companii de inchiriere cu sediul in strainatate se folosesc de rate de schimb ce fac pretul in moneda respectiva sa arate mai mic decat cel pe care il veti plati efectiv cu cartea dumneavoastra de credit. Transformati conversiile singuri verificand pe un site de schimb valutar.

Platiti cand rezervati

Daca itinerariul dumneavoastra este deja stabilit ar fi o idee buna sa platiti atunci cand faceti rezervarea. Nu doar ca este posibil sa obtineti un discount, dar presupunand ca pretul este in lei veti plati exact suma pe care ati stabilit-o. De asemenea veti evita plata unei taxe de conversie internationala prin folosirea cardului de credit. Daca achizitionati o polita de asigurare direct de la compania de inchirieri, probabil si aceasta va fi mult mai ieftina. Fiti atenti totusi la taxele de anulare: nu platiti daca itinerariul dumneavoastra s-ar putea schimba; totodata verificati politica de anulare a rezervarii la compania respectiva.

Informati-va asupra termenilor si conditiilor

Cititi cu atentie contractul. Daca intrebati dinainte despre tarife si verificati din nou totul atunci cand ridicati masina veti putea evita surprizele neplacute.

Reconfirmati-va rezervarea

Este o idee buna sa confirmati rezervarea dumneavoastra cu o zi sau doua in avans. Probabil nu va doriti sa ajungeti la compania respectiva si sa descoperiti ca au o masina pregatita pentru Dvs, insa la o alta data, sau, la fel de rau, in alta locatie.