Daca te pregatesti sa te muti pentru prima data in chirie si esti in cautarea unui apartament, am pus cap la cap cateva sfaturi ce poate iti vor fi de folos. Poate deja ti-ai facut o lista de lucruri pe care trebuie sa le detina noul apartament din Cluj-Napoca. Poate stii cat este de important sa fie aproape de statiile de transport in comun. Totusi, unele din sugestiile de mai jos ti se potrivesc si in situatia in care trebuie sa schimbi chiria sau vrei sa inchiriezi un alt spatiu (casa, spatiu comercial etc). Daca tii cont de ele si esti cat mai atent, poti sa economisesti nu doar timp ci si bani!

  • Delimiteaza un buget clar

Chiar inainte de a deschide primul site de anunturi imobiliare din Cluj-Napoca sau a te indrepta catre prima agentie, hotaraste-te asupra sumei pe care o poti plati lunar pentru chirie. Astfel, iti va fi mai usor sa filtrezi ofertele, sa stii ce sa ceri si nu vei cadea in capcana anunturilor care iti depasesc posibilitatile financiare. Tine cont si de garantie, de transport, cumparaturile pentru casa, facturile la utilitati s.a.

  • Decide-te din timp

Exista fara indoiala situatii care te obliga sa cauti intr-un termen cat mai scurt un apartament de inchiriat. Totusi, este bine sa nu fii grabit. Mai mult de atat, este bine sa studiezi putin piata. Unele luni din an s-ar putea sa fie mult mai aglomerate, preturile la apartamente sa fie mai mari iar cererea de asemenea ridicata. Si invers – cand e rece, mai putini oameni vor sa se mute, asadar s-ar putea ca cererea sa fie mai mica.

  • Fii strict, inca din faza de cautare

Daca faci asta, nu vei pierde foarte mult timp alaturi de agentia imobiliara aleasa in apartamente.  Acum, ofertele online iti arata aproape tot – ai poze la rezolutie clara, ai toate detaliile intr-un loc.

  • Transportul este esential

Fie ca detii o masina personala, fie ca folosesti transportul in comun, este important sa tii cont de aceste aspecte. Vei avea un garaj? Vei putea inchiria unul? Ai un loc de parcare sau sunt toate deja ocupate? Statia de autobuz sau de troleibuz este aproape de apartament? Cat de departe sunt de scoala sau de locul de munca? Dar de centru?

  • Implica-ti colegii de apartament sau sotia

Daca esti casatorit sau intr-o relatie, cu siguranta nu poti vizita de unul singur apartamentele vizate. Deciziile se iau, desigur, impreuna. De asemenea, daca stai cu colegi sau prieteni, incearca sa faci acelasi lucru – analizati impreuna ofertele si vizitati impreuna apartamentele ce sunt date spre inchiriere.

Tu ce alte sfaturi ai adauga acestei scurte liste? Ce ai invatat in urma inchirierii unui apartament, in Cluj-Napoca? Lasa un raspuns in spatiul de mai jos si vom continua discutia!