Din ce in ce mai multe persoane care doresc sa isi deschida o afacere sau sa o extinda pe cea existenta cauta sa inchirieze un spatiu industrial. Achizitionarea spatiului industrial nu este intotdeauna cea mai buna decizie din punct de vedere financiar, de aceea oamenii iau in calcul incheierea unui contract de inchiriere foarte bine pus la punct.

De regula, termenii din contract trebuie bine revizuiti si discutati in amanunt, insa sunt si cazuri cand unul sau mai multi dintre acesti termeni mai putin favorabili pot aduce un pret semnificativ mai mic la chiria lunara.

Exista numeroase criterii pe care clientii trebuie sa le ia in calcul inainte de a semna un contract de inchiriere spatii industriale in Brasov.

Criterii conform carora alegi spatiul industrial ideal pentru afacerea ta

Intr-o oarecare masura, activitatile din sectorul industrial se pot dovedi foarte complicate. Fie ca afacerea se desfasoara in productie, fie ca se desfasoara in depozitare, este destul de dificila gasirea spatiului industrial de inchiriat perfect, o reala provocare prin prisma criteriilor pe care trebuie sa le indeplineasca.

In primul rand, este important ca viitorii chiriasi sa tina cont de amplasarea spatiului industrial. De regula, spatiile industriale se gasesc mai mult in zonele industriale ale orasului, nu in mijlocul acestuia. Aceasta pozitionare este foarte eficienta, deoarece permite accesul TIR-urilor, care este adesea restrictionat in zonele urbane centrale. De asemenea, unele spatii industriale sunt avantajate daca se afla in apropierea garilor de marfa.

In ceea ce priveste dotarile, spatiul industrial de inchiriat trebuie sa permita accesul si stationarea TIR-urilor, ceea ce inseamna ca are nevoie de o platforma foarte generoasa de beton, care sa permita manevrarea si transportul marfurilor pe rampe de acces. Companiile a caror activitate este concentrata pe productie isi indreapta atentia spre spatiile comerciale de inchiriat cu pod rulant.

Mai mult decat atat, la capitolul dotari conteaza foarte mult dotarile standard de canalizare, dar si sursele de alimentare suficient de mari pentru a sustine activitatea, intre 220 si 450KW. Spatiile industriale de inchiriat au nevoie si de o iluminare buna, dar si de securitate maxima.

Securitatea poate fi asigurata fie prin servicii de paza si protectie, fie prin intermediul unui sistem de supraveghere video sau prin porti automatizate si usi glisante. Nu in ultimul rand, spatiile industriale de inchiriat trebuie sa indeplineasca conditiile pentru desfasurarea activitatii avute in vedere.

Inainte de a negocia un astfel de contract, este bine ca oamenii sa tina cont si de existenta unor spatii de birouri pentru procesarea datelor si administrarea activitatii. Unele spatii industriale includ chiar showroom-uri impresionante sau apartamente de serviciu. Important este ca dotarile sa satisfaca necesitatile clientilor in acest sens.

In alta ordine de idei, pentru a introduce utilajele care sunt impuse de activitatea comerciala si pentru a manevra marfurile in mod corect, este nevoie de o deschidere mai mare calculata la caile de acces si la inaltimea si cuprinderea halelor.