In urma cu un an m-am hotarat sa imi deschid un salon de tatuat. Asta era pasiunea mea si am vrut sa o materializez si sa fac astfel incat sa pot castiga si bani din aceasta frumosa meserie. Am inceput prin inchirierea unui spatiu, dupa mi-am facut actele pentru firma, mi-am achizitionat strictul necesar pentru amenajarea salonului si desigur aparatura profesioanala pe care urma sa o folosesc. Am facut amenajarea saloului cu legislatia pentru saloanele de infrumusetare in mana, din dorinta de a fi totul perfect si ca la carte.

Dupa ce am terminat organizarea si administrarea firmei, a trebuit sa astept si inspectia de la sanepid pentru obtinerea autorizatiei sanitare, pentru ca asa este procedura. Aveam mici temeri datorita faptului ca auzisem ca inspectorii de la sanepid nu sunt asa blanzi si dau foarte greu autorizatiile, pe buna dreptate… pentru ca aici e in joc sanatatea oamenilor. M-am stresat si agitat foarte mult timp in perioada aceea . Voiam sa fie totul perfect si inspectorii sa nu imi faca nici cea mai mica observatie cu privire la salon. Zis si facut. Am facut o impresie foarte buna si am obtinut si autorizatia sanitara. Am fost in culmea fericirii si a fost un pas foarte important si decisiv pentru cariera mea.

In fiecare salon de tatuaje trebuie ca operatorul sa aiba o atentie exclisiva asupra igienei. Prin intermediul intepaturilor repetate ale pielii  se pot transmite o multime de boli incurabile. In afara faptului ca un operator care nu isi sterilizeaza adecvat instrumentarul si distruge efectiv viata unui om prin infectarea cu boli sau provocandu-i infectie, acesta risca sa intre in inchisoare si sa plateasca amenzi imense. Trebuie ca toti oamenii care executa meseria asta, sau meserii similare sa fie foarte constienti de toate riscurile incluse si sa fie constiinciosi.

Sunt o multime de aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand ai un salon de tatuaje. In primul rand pentru procesul de tatuare propriu zis trebuie sa existe numai obiecte de unica folosinta sau sigilate individual, respectiv : varfuri de plastic, ace cu tija sau ace cartus, capacele sterile de tus, bravete sterile de unica folosinta impermeabile, spatule de lemn pentru dozarea vaselinei medicinale folosita in procesul de tatuare, invelitoare de plastic pentru cablul de alimentare a masinii, invelitoare de plastic pentru masina de tatuat, pungute pentru ambalarea individuala a fiecarui recipient si desigur folie pentru ambalarea sursei de tensiune.  De asemenea trebuie sa existe o igiena si organizare riguroasa in tot salonul, nu numai in spatiul de lucru. Datorita produselor profesionale de la Sanito, cum ar fi covorase absorbante, covorasele dezinfectante, produse hartie, role cearceaf hartie,  prosoape hartie pliate pot pastra curatenia mult mai usor si eficient in salonul meu. Trebuie stearsa podeaua cu mopul si cu produse biocide dupa fiecare client, trebuie dezinfectata fiecare suprafata din spatiul de lucru si desigur trebuie sters regulat si biroul pe care facem sablonul pentru tatuaje si pe care tinem laptopul.  Recomand cu incredere toate produsele acestora!