Un inregistrator digital de imagine este o componenta cheie a oricarui sistem de supraveghere. Desi multi dintre noi credem ca cele mai importante sunt camerele de supraveghere, de fapt cea mai importanta componenta a unui sistem de supraveghere este DVR-ul, iar acesta poate fi de sine statator sau poate fi o simpla placa de calculator, caz in care se numeste DVR PC. Cea mai buna alegere pentru un sistem de supraveghere este un DVR standalone, pentru ca acesta este special conceput pentru supravegherea video si are toate functiile necesare.  

Atunci cand vrei sa achizitionezi un sistem de supraveghere pentru locuinta sau pentru firma, trebuie sa tii cont de tipul de DVR, iar cel standalone este de preferat. El este un dispozitiv compact, care nu se blocheaza asa cum se blocheaza un calculator de exemplu si profita de o performanta optima pentru ca nu depinde de un alt dispozitiv. In schimb, un DVR PC depinde de calculator pentru a functiona, iar asta duce de multe ori la blocaje sau alte neplaceri. Asta nu inseamna insa ca dispozitivele PC nu au avantajele lor, ci doar ca este bine sa stii ce sa alegi in functie de ce pretentii ai de la un sistem de supraveghere.

Un DVR standalone este disponibil in mai multe formate, in functie de numarul de canale, care poate fi de 4, 8, 16, sau 32 de canale. Daca nu stii ce sa alegi, trebuie sa intelegi care este rolul acestor canale. De exemplu, atunci cand ai 4 camere, poti sa folosesti un DVR cu 4 canale, insa poti sa iti cumperi unul mai mare din start, astfel incat sa poti sa maresti numarul de camere daca ai nevoie mai tarziu. Un DVR standalone are o interfata proprie care poate fi invatata repede de oricine.

Un DVR standalone are cel mai important rol intr-un sistem de supraveghere, deoarece acesta preia imaginile de la camerele de supraveghere, le inregistreaza, le stocheaza si le da mai departe pentru a fi afisate pe monitor. Este foarte important ca un dispozitiv DVR sa fie de sine statator, as cum este orice DVR standalone, pentru ca are toate functiile si componentele necesare inglobate intr-o singura cutie.