Asa cum nu poate exista un magazin fara marfa, nu concepem existenta unui spatiu destinat vanzarii fara rafturi metalice. De ce metal si nu lemn? Raspunsurile sunt bazate pe argumente:

  • Rafturile metalice sunt mult mai rezistente, nu putrezesc si nu sunt mancate de carii
  • Rafturile metalice sunt mult mai usor de intretinut decat cele din lemn.
  • Rafturile metalice sunt mai functionale decat cele din lemn.

De la proiectarea unei afaceri bazate pe vanzarea de produse in spatiul fizic trebuie sa ne gandim la rafturi magazin si sa le alegem pe cele mai bune. Iata cateva criterii de orientare a alegerii:

-sa fie rezistente, incapatoare, usor de montat si ieftine

-sa fie specializate pe tipurile de marfuri

-sa fie prevazute cu picioare suplimentare de sustinere

-sa utilizeze eficient spatiul din magazin.

Fie ca ne gandim sa deschidem un magazine mixt sau unul alimentar, nevoia de raft paine este de prima necesitate. Acest aliment de baza nu poate fi depozitat in orice conditii, ci pe rafturi speciale, care se pot curata usor si profund si nu deterioreaza alimentul. Asezarea painii pe un raft nepotrivit determina turtirea acesteia, ruperea cand este calda sau proaspata.

O gama variata de accesorii si mobilier supermarket asteapta sa-si dovedeasca utilitatea comerciantilor si cumparatorilor deopotriva.

Puteti alege raft cu panouri perforate sau raft metalic de perete. Trebuie sa stiti ca rafturile metalice de perete pot fi montate pe colt sau pe mijloc. In cazul in care nu va descurcati cu amenajarea judicioasa a spatiului, puteti primi consiliere de la specialisti. Ei vor alege pentru dumneavostra rafturile  care economisesc si ultimul milimetru.

Cum consumul de legume-fructe este asociat cu alimentatia sanatoasa, in orice magazin este nevoie de raft legume fructe. Ele sunt astfel construite, incat produsele perisabile sa nu se deterioreze unul pe celalalt, ci fructele si legumele sa poata respira in voie.

Orice magazine, indiferent de felul lui, chiar daca abia se deschide sau are ani de activitate, are nevoie de rafturi. In comert nevoia de rafturi este la fel de prioritara cum este cea de marfuri.