Atunci cand vorbim despre institutii de stat si nu numai trebuie sa luam in calcul mijloace de protectie. De obicei o autorizatie PSI asigura cladirea impotriva incendiilor, deoarece se presupune ca au fost instalate in mod corect mijloacele de siguranta.
Cele doua mijloace principale de protectie impotriva incendiilor sunt sprinklere si hidranti interiori si exteriori.
Firma care se ocupa cu proiectare instalatie sprinklere se numeste securitatepsi.ro, un nume cunoscut in acest domeniu.
De asemenea, tot aceasta firma se ocupa cu mentenanta instalatie hidranti, deoarece este un serviciu necesar tuturor celor care au ales sa instaleze un hidrant.
Cum definim un sprinkler?
Sprinkler-ul este un dispozitiv alimentat de la reteaua de apa, pe care il gasim instalat in cladiri publice sau rezidentiale. Acesta se declanseaza atunci cand sezorii sai detecteaza fum sau o crestere a temperaturii neobisnuita.
Sistemul de tip sprinkler este o inventie americana, insa a crescut in popularitate rapid dupa ce a fost testat in mai multe tari, obtinand un rezultat pozitiv in toate testele. Chiar daca il putem observa instalat mai des in institutii publice precum primarii, spitale sau scoli, acestea sunt intalnite si in cladirile noi, de tip apartament sau in anumite cazuri chair si in locuinte de tip casa/vila. Securitatepsi.ro este o firma specializata in instalarea acestor sisteme care impiedica incendiile.
De asemenea, hidrantul este un component important care trebuie luat in considerare atunci cand dezvoltam strategii PSI care sa ne asigure un mediu fara incendii.
Hidrantul de incendiu exterior este un dispozitiv fix cu robinet (vana) aflat in exteriorul cladirilor si racordat la conductele de distributie a apei sub presiune, care permite alimentarea autospecialelor de pompieri in caz de incendiu, precum si stropirea strazilor sau gradinilor.
In general, incintele civile si industriale sunt prevazute cu hidranti exteriori, exceptie facand unele cladiri cu pericol redus la incendiu, care au dimensiuni si capacitati mici.
Hidrantii sunt confectionati din aliaj de aluminiu rezistent la coroziune si fac parte din categoria accesoriilor pentru lucrul cu apa. Pentru buna functionare si pentru a putea fi folositi in caz de incendiu, acestia se intretin si se marcheaza dupa caz, de catre autoritatile publice judetene, locale, institutii si agenti economici. Proiectarea, echiparea si dotare hidrantilor de incendiu, se realizeaza de proiectanti, in conformitate cu prevederile si reglementarile tehnice in vigoare, in baza scenariului de securitate la incendiu.
Reteaua de apa ce alimenteaza hidrantii se executa de regula in comun cu cea de apa pentru utilizare menajera sau industriala si poate fi:
– de inalta presiune, situatie in care stingerea incendiilor se face direct de la hidranti;
– de joasa presiune, situatie in care stingerea incendiilor se poate face numai cu ajutorul unor pompe mobile de incendiu sau autopompe. Reteaua de joasa presiune trebuie sa asigure pe timpul incendiului, minimum 7 m H2O presiune libera la hidrant.
Reteaua de conducte se proiecteaza, de regula, in sistem inelar. Presiunea in retelele de incendiu, inclusiv in cele de joasa presiune, se asigura cu ajutorul rezervoarelor amplasate la inaltime, a instalatiilor de hidrofor sau statiilor de pompare.
Numai securitatepsi.ro iti poate asigura un sistem de incredere impotriva incendiilor.
Lasă un răspuns