Toti cei care locuim la oras, la bloc, stim ca apa de la robinet contine multe substante care ne pot dauna sanatatii noastre. Acest fapt se datoreaza procesului de epurare si a substantelor care sunt folosite la curatara apei de bacterii si germeni.

Daca preferam totusi apa de la robinet in detrimentul celei imbuteliate, nu este o idee rea sa ne asiguram ca bem o apa curata, fara impuritati si fara substante nocive. Cum putem realiza acest lucru? Simplu, cu ajutorul unui filtru de apa care purifica apa de la robinet sau de la alte surse, oferindu-ne apa buna de baut sau de gatit. Aceasta solutie este cu atat mai buna daca in familie exista si copii mici care sunt mai predispusi la infectii sau boli cauzate de bacteriile de apa.

Un filtru de apa este foarte usor de utilizat, de atasat la robinet si de schimbat atunci cand isi atinge limita de filtrare, adica atunci cand proprietatile sale incep sa se diminueze. In acest caz, nu este nevoie ca tot filtrul sa fie schimbat ci doar anumite componente ale acestuia. Pe site-ul bewater.ro cei interesati au la dispozitie numeroase modele de filtre, in special filtre de apa pentru frigider, pentru cele mai cunoscute marci: Samsung, Whirlpool sau Daewoo.

Un filtru apa robinet contine ioni de argint care au efect antibacterian, o masura de protectie suplimentara a acestui dispozitiv care de altfel nu ar trebui sa lipseasca din nicio locuinta. Totodata, multe filtre contin carbon activ care elimina mirosurile neplacute din apa, clorul si mucegaiul. Si in zonele rurale, multe sate au in ziua de astazi apa curenta si chiar daca in aceste cazuri apa provine de la izvoare subterane ci nu de la statii de epurare, si aceasta contine diverse impuritati dar si substante folosite pentru protejarea conductelor de transport si a pompelor de apa, un filtru de apa ne va ajuta sa uitam de aceste probleme.