Ma aflam in aeroport asteptand imbarcarea spre Londra. Ningea bland, iar oamenii erau in febra pregatirilor pentru Craciun. La depozitul meu de beteala, globulete, decoratiuni de iarna si brazi artificiali cozile erau imense. Angajatii mei erau fericiti fiindca si salariile erau pe masura. Afacerea mergea ca pe roate. Ma deplasam sa aduc in tara si decoratiuni din strainatate. Mai erau zece minunte pana la imbarcare, cand a sunat telefonul:

-Domnule, ajutati-ma, va rog! Soferul meu a uitat factura pe biroul dumneavoastra si a fost oprit in trafic la un control de rutina. Rsicam o amenda astronomica si mai alesc confiscarea marfii.

Nu m-a lasat inima sa-i spun unde ma aflu si ca nu pot face mare lucru. M-am gandit sa caut program factor in ideea ca voi gasi o aplicatie providentiala. Am inchis ochii doua minute, iar cand i-am deschis aveam raspunsul in fata. Exista un facturier online, iar clientul meu era salvat.

Nu i-am spus nimic inainte de a avea factura si de a o putea trimite soferului prin mobil sau prin tableta de serviciu. Mi-am facut cont in doua minute, am introdus datele in alte trei si curand factura era gata completata. Nu as fi crezut vreodata ca pot rezolva o problema spinoasa cu ajutorul unui program de facturare si stocuri online bine pus la punct, securizat si rapid. Plecam spre Londra cu o tema noua: “Trebuie sa fac urgent abonament la acest program pe 12 luni! Acum l-am utilizat gratuit, dar simt ca nu pot renunta la el, mai alesc ca magazinul meu va fi un deposit de cadouri pentru cei dragi cu ocazia sarbatorilor de iarna, de Ziua Femeii, de Ziua Copilului si de Pasti. Uite, chiar si acum cand voi calatori cu trenul sau cu metroul la Londra (in avion nu folosesc dispozitivele) as putea face un inventar online vazand exact ce produse am in stoc si cu ce as putea completa depozitul.”

Cand am ajuns la destinatie, am fost sunat de clientul salvat sa-mi multumeasca fiindca factura providentiala l-a salvat de amenda si de la confiscarea bucurilor.

-Nu mie trebuie sa-mi multumiti, i-am spus linistit! Exista un program de facturare online care mi-a permis sa va ajut. Am avut acces la el gratuit, iar dupa ce va trece perioada de gratie ma voi abona fiindca am aflat cu ajutorul dumneavostra cat este de util!