Din cele mai vechi timpuri, produsele apicole sunt considerate remedii naturale împotriva bolilor, dar și ingrediente care conservă frumusețea.
Cura de slăbire cu produse apicole dă rezultate rapide și garantate.
Dimineața, pe nemâncate, o linguriță două de polen uscat taie pofat de mâncare și asigură necesarul de energie până la masa de prânz.

În completare se poate lua puțină pastură. Dacă albinele o folosesc ca pe o pâine a lor, deși alergă la sute de kilometri distanță de stupi și pe oameni îi va hrăni suficient până la masa următoare.
Miere de albine și biscuiți digestivi cu miere se pot folosi la cafea.
Acestă dietă se dovedește a fi foarte eficientă fiindcă produsele sunt naturale 100%, hrănitoare și nu fac rău organismului. Este recomandat ca dimineața să se consume două lingurițe de polen uscat, 10 gr de pastură, doi-trei biscuiți digestivi cu miere, iar ceaiul și cafeaua să fie îndulcite cu miere, dar atunci când acestea s-au mai răcit, altfel combinația lichid fierbinte-miere este toxică.

Cafeaua prea fierbinte strică dantura și ridează tenul, de aceea este mai bine să fie băută după ce s-a răcit, îndulcită cu miere.
Aceleași produse luate regulat timp de două-trei luni reprezintă o veritabilă cura de detoxifiere a organismului și tonifiere a acestuia, mai ales când iese din iarnă și intră-n primăvară , astenia de primăvară fiind cu succes combătută de produsele apicole.

Durerile și infecțiile de gât se combat cu spray cu propolis. Panaceu natural, propolisul are puteri supranaturale demonstrate prin studiile științifice,deoarece:
-vindecă 200 de afecțiuni variate
-ucide 30 de viruși
-distruge 21 de bacterii
-contribuie la dispariția a 9 ciuperci parazite.
Toate acestea sunt posibile fiindcă procesul de producere a lui este laborios. Rășina provine de la peste 20 de specii de arbori diferiți, fiecare având proprietățile sale curative.
Polenul uscat este un eficient energizant, iar consumul lui este recomandat și când organismul depune efort fizic sau intelectual sporit. De asemena produsul este revigorant și combate oboseala, fiind recomandat și după nopți pierdute, mahmureală.

Păstura, antibiotic natural, combate eficient hepatita. Datorită conținutului bogat în vitamina K poate fi administrată cu succes și pentru oprirea hemoragiilor.
Produsele apicole enumerate mai sus conțin aproape toate vitaminele indispensabile organismului, substanțe chimice necesare organismului și antibiotice.

Ele sunt utilizate și în industria frumuseții, dar acasă le putem explora la adevărata valoare, aplicând măști exclusiv naturale pe față, păr și decolteu, fără conservanți, parfumuri sau coloranți.
Un strat subțire de miere, aplicat pe fața curată hidratează, întinerește, netezește ridurile. Pe păr se plică o mască realizată din miere curată de albine, scorțișoară și ulei de măsline. Podoaba capilară crește repede, se îndeșește, își recapătă strălucirea și suplețea, chiar dacă a fost supusă unor tratamente dure (vopsire repetată, decolorare, permanent).