Iustin Paraschiv este deja celebru în România, deoarece încă de pe băncile Academiei de Studii Economice din București a avut frumoasa nebunie de a-și construi o afacere, Carmistin, ce a devenit din ce în ce mai înfloritoare în anii ce au urmat.
Riscând foarte mult, așa cum îi și stă bine unui tânăr antreprenor, Iustin Paraschiv a început să preia rând pe rând mai multe companii, să înființeze divizii în cadrul portofoliului de business, așa se face că, în timp, totalul afacerilor pe care le deține a depășit 120 de milioane de euro, o sumă enormă pentru cineva care de abia a intrat în cel de-al 37-lea an de viață.
Aflat în Top 300 milionari români, conform statisticilor făcute de prestigioasa publicație cu profil economic – Capital, el conduce împreună cu sora sa, Carmina Paraschiv, un grup de firme din domeniul producerii și comercializării produselor alimentare.
Deținând o viziune extrem de modernă asupra modului în care se fac afacerile, a reușit acolo unde mulți afaceriști bogați în milioane de euro și ani de experiență au dat greș.
Carmistin, afacerea sa de suflet, a ieșit victorioasă, chiar și într-un mediu extrem de ostil pentru antreprenorii care chiar vor să facă treabă, precum este acela românesc actual. Se pare că flerul în afaceri a fost acela care i-a fost de mare ajutor în demersul său.
Vestea că Iustin Paraschiv a preluat Avicola Târgu Jiu și că va investi acolo 20 de milioane de euro în retehnologizarea acestui combinat a fost un motiv de bucurie pentru oficialitățile gorjene.
La momentul în care s-a decis preluarea tuturor fermelor de pui, inclusiv a abatorului, a celorlalte locații, Avicola Târgu Jiu era o ruină: instalațiile de producție vechi erau nefuncționale, autorizațiile erau deja retrase, iar pentru reluarea activității se impunea din nou autorizarea atât a abatorului, cât și a fermelor de producție.
Avicola Târgu Jiu deținea la momentul preluării o capacitate teoretică de patru mii de capete pe oră, nouă ferme pentru creșterea păsărilor, un parc auto nefuncțional, o clădire pentru birouri, o platformă de gunoi.
Mult potențial, dar pentru aducerea combinatului la viață trebuia să riște cineva din punct de vedere financiar. Și cine o putea face mai bine decât Iustin Paraschiv?
Din mai 2018 deja a început activitatea de producție. Dacă lucrurile se vor desfășura conform planului stabilit, va fi o nouă victorie după aceea de acum peste un deceniu, când afaceristul român a preluat platforma deținută de Oltchim și care în prezent a ajuns ca să producă anual peste 10 milioane de pui.
Lasă un răspuns