S-a demonstrat in ultimii ani ca statul pe scaun poate cauza probleme mari de sanatate si este indicat sa evitam sa stam mai mult de 8 ore pe zi. Sangele circula astfel mai lent si apar probleme cardiace, cancer de colon si in special, deformari ale coloanei.

Exista anumite pozitii care pot preveni aceste lucruri , precum si pauzele dese , combinate cu exercitii de streching si o hidratare adecvata, care ajuta oasele sa isi mentina rezistenta in timp.

Durerile de spate odata aparute, foarte putin probabil sa mai scapam de ele, doar cu creme antiinflamatoare si alte solutii costisitoare si care dau rezultate doar pe o perioada scurta.

Recomand oamenilor sa se informeze si sa fie constienti de pericolul pe care il produce statul indelungat pe scaun.

Este de inteles ca scaunele pe care oamenii stau la birou joaca un rol foarte important, de aceea ele trebuie sa fie confectionate din materiale de calitate care sa vina in suportul angajatilor.

Exista o gama variata de scaune de birou de unde poti alege, in functie de necesitate si de gusturi, chiar daca la birou, compania ti -a asigurat scaunul, tu iti poti alege altul care sa vina in suportul sanatatii tale. O investitie pe termen lung este recomandata, decat sa iti pui postura in pericol mai bine alegi sa achizitonezi un lucru calitativ.

Cele care ii permit aerului sa circule, iti asigura tie un confort crescut, dar trebuie sa mai ai in vedere si alte aspecte,alegand scaunul si in funtie de greutatea si inaltimea ta.

Un lucru foarte important,de care majoritatea cuparatorilor il au in vedere, conform unor statistici este existenta rotilelor. Acestea ii permit persoanei respective sa se deplaseze pe distante mici,fara a fi nevoie sa se ridice.

Ordinea la locul de munca este esentiala pentru o productivitate crescuta, asa ca biroul trebuie sa fie curat, iar obiectele sa fie puse in locuri bine stiute, pentru a asigura astfel o rapiditate a miscarilor.

Aspectul scaunului joaca si el un rol important.In functie de gusturi, ne alegem culoarea preferata, dar si materialul, multi dintre angajati preferand materialele din piele.