Potrivit mai multor studii, purtarea unor căști de ski pe pârtiile de schi ar reduce posibilitatea apariției traumei capului în caz de accident cu aproape o treime. Obligatoriu de multă vreme pentru copii în școlile de schi și recomandat pentru adulții amatori de a se da pe schiuri, acest accesoriu de siguranță a devenit actualmente un must have pe pârtiile de schi.
Producătorii au devenit tot mai creativi, așa se face că oferă acum modele de căști nu doar foarte sigure, dar și cu un design special. Fiecare cască de ski este verificată înainte de a fi lansată de piață și trebuie să aibă mai întâi standardul european CE EN 1077.
Această reglementare este binevenită, deoarece astfel clientul poate avea siguranța că produsul este de o calitate foarte bună, în care va putea ca să aibă încredere.
Criterii de selecție a unei căști de ski bune
- Determinați corect dimensiunea căștii.
Ca orice accesoriu care asigură protecția și o cască trebuie să fie pe dimensiunea persoanei ce o poartă.
Dimensiunile căștii sunt de regulă în centimetri sau în clasificate: XS, S, M, L, XL, XX. Este foarte important ca să se măsoare mai întâi cu ajutorul unui metru de croitorie circumferința capului persoanei deasupra urechilor și sprâncenelor. De regulă, dacă sunteți o persoană adultă, o să vă rezulte din măsurătoare o ce este cuprinsă în medie în intervalul 52 și 62 de centimetri.
Deoarece nu se poate realiza întotdeauna o fixare exactă pe cap, există și modele de căști de ski fabricate de branduri prestigioase care oferă sisteme specifice de ajustare a dimensiunilor, de strângere, care permit o reglare la milimetri.
- Confortul oferit de casca de ski.
Nu doar că trebuie aibă dimensiunile corecte, o cască trebuie să fie în mod neapărat confortabilă per total. Calitatea spumei interioare este din acest motiv un element de bază. Există destui producători care oferă chiar și căști de ski care au căptușeli detașabile, elemente care pot să fie perfect igienizate, inclusiv prin spălarea fără probleme la mașină.
Multe modele sunt echipate cu orificii sau grile de ventilație. Acestea ușurează auzul, important la o coborâre periculoasă, dar permit și o bună respirabilitate a pielii, înlăturând disconfortul provocat de transpirație, care în mod negreșit ar apărea din pricina efortul în momentul în care ar crește temperatura în interiorul căștii la purtare.
- Greutatea căștii de ski.
O cască de ski confortabilă este indubitabil o cască ușoară. Din fericire, astăzi, greutatea căștilor oferite spre comercializare în majoritatea magazinelor de profil tradiționale sau online, este cuprinsă în medie între 400 și 700 de grame.
- Elementele suplimentare ale unei căști de ski.
În prezent, tot mai multe branduri oferă modele de căști pentru schiori care sunt îmbogățite și cu alte elemente suplimentare, care să fie în consonanță cu vremurile actuale. Dintre astfel de detalii care diferențiază diverse tipuri de căști putem aminti integrarea sistemelor audio pentru a asculta muzică în timpul coborârii sau chiar posibilitatea de a vorbi la telefon. Par interesante, dar unele dintre aceste mici detalii trebuie privite totuși cu multă circumspecție, deoarece pot să submineze nivelul atenției în momentul coborârii pe pârtiile de schi, lucru ce poate conduce chiar la accidente grave, dacă sunt ignorate anumite obstacole ce pot apărea în cale.
În plus, poate ar fi mai interesant să te preocupi 100% de schiat, nu de a asculta ultimul hit al cântărețului preferat, nu-i așa?
Lasă un răspuns