Unii spun ca nu exista nici o diferenta intre un penny board si un skateboard, pentru ca un penny board este un skateboard. Cu toate acestea penny board-urile sunt mai potrivite pentru stilul de croaziera si de viata pe plaja. Skateboardurile de strada sunt facute pentru parc,  dar pot fi inselatoare si adesea este greu sa mergi cu ele pe trotuare.

Diferentele dintre un penny board si un skateboard
Uita-te la un penny board si la un skateboard. Diferentele sunt evidente chiar si dupa aspectul fiecaruia dintre ele. Placile de skateboard normale sunt confectionate din lemn (de obicei din lemn de esenta tare), pe cand penny board-urile sunt fabricate din plastic.
Penny board-urile sunt, de asemenea, mult mai inguste si mai scurte. De asemeni, penny board-urile au roti mai mari si mai moi, care sunt mai bune pentru plimbari.

Practic, principala diferenta este ca penny board-urile sunt facute sa se mearga cu ele in mod obisnuit, iar skateboardurile normale sunt concepute sa se faca trucuri cu ele.
Asa ca in final totul se reduce la ceea ce vrei sa faci din skateboarding. Vrei o placa pentru plimbari sau vrei o placa care sa fie mai mult pentru trucuri.
Cum penny board-urile sunt mai mult placi de plimbare decat placi cu care sa faci trucuri, primul lucru la care ar trebui sa te gandesti este ce vrei sa faci.

Ce fel de penny board ar trebui sa cumpar?
Placile penny board originale sunt de o calitate foarte buna, dar poti cumpara ceva similar mai ieftin. Insa daca vor fi la fel de bune depinde doar de noroc. Asa ca trebuie sa fii foarte precaut daca cumperi un penny board prea ieftin, pentru ca risti sa obtii o placa care are rulmenti groaznici, care este greu de condus si in loc sa te distrezi, mai mult te vei enerva.
Un penny board este usor de luat cu tine atunci cand esti pe drum, pentru ca nu cantareste mult si nici nu este exagerat de mare.

Penny board-urile originale, de marca, au fost construite pentru a fi cele mai durabile si mai dure placi de plastic de pe piata. Sunt capabile sa suporte o greutate mare fara a deteriora si au si toata flexibilitatea necesara pentru a fi durabile.
Penny board-urile au fost proiectate in dimensiuni mai mici pentru a fi mai portabile si facute din plastic din acelasi motiv. De asemenea, plasticul ofera un model unic de flexiune.

Cat costa placile penny board-urile? Sunt ele de calitate?
Priviti in jur si veti vedea ca placile penny board costa sume diferite in functie de locul din care le cumperi, dar si de marca aleasa.

Penny boardurile ofera posibilitatea de distractie si deplasare usoara si au devenit rapid un fenomen al culturii pop. Ai toate sansele sa le vezi pe Instagram sau YouTube sau chiar ai vazut pe strada pe cineva care avea unul. Datorita popularitatii lor, penny boardurile chiar apar in filme.

Plimbarea pe o placa pennyboar este diferita de plimbarile pe hoverboard-uri si  va trebui sa o testezi pentru a vedea daca iti place sau nu.  Daca esti in cautare de portabilitate, un penny board este o optiune minunata.

Penny board-urile sunt bune pentru incepatori, ar trebui sa cumpar un penny board?
Daca tocmai incepi, este in interesul tau sa iei ceva cu mai mult spatiu pe punte, astfel incat sa iti poti ajusta picioarele si sa ai un echilibru excelent si in acest caz, pana inveti sa iti tii bine echilibrul, este recomandat un hoverboard.