Salut, în perioada 12-14 Aprilie este Paștele Catolic și aici mă încadrez și eu 😀 și o să mă încadrez și săptămâna viitoare la Paștele Ortodox, Domnul Isus a inviat doar o dată și uni dintre noi o sărbătorim de două ori și nu ar fi asta o problemă, dar să sărbătorim cum se cuvine, în nici un caz cu băutură, chefuri și distracție 🙁 .În acest An avem multe restricții și poate o vom sărbători mai în liniște, mai mult prin rugăciune, pentru că trecem într-o perioadă mai grea în aceste zile cu acest virus 🙁 . E timpul să ne trezim și să ne Pocăim (să ne schimbăm și să fim mai buni, să ne lăsăm de rele). În acest An vom sta acasă și să încercăm să ne gândim mai mult la Dumnezeu ca să aibe milă de noi, e timpul să ne întoarcem la El. Unii au plecat dintre noi și acuma nu mai pot face nimic, dar noi mai putem, nu știm câtă vreme, dar să încercăm măcar, eu sunt sigur că Domnul apreciează pe Omul care își dă silința, nimeni nu poate fi desăvârșit, pentru că Omul e din fire păcătos 🙁 . Să ne aducem aminte cât a suferit Domnul Isus pe cruce, pentru noi 🙁 , și noi ce facem? Ne distrăm, e corect față de El? Doamne ajută-ne și ai milă de noi. Cristos a înviat.

Învierea lui Isus  (Matei, 28:1-7)
1 La sfârşitul zilei Sabatului, când începea să se lumineze înspre ziua dintâi a săptămânii, Maria Magdalena şi cealaltă Marie au venit să vadă mormântul.
2 Şi iată că s-a făcut un mare cutremur de pământ, căci un înger al Domnului s-a coborât din cer, a venit şi a prăvălit piatra de la uşa mormântului şi a şezut pe ea.
3 Înfăţişarea lui era ca fulgerul, şi îmbrăcămintea lui, albă ca zăpada.
4 Străjerii au tremurat de frica lui şi au rămas ca nişte morţi.
5 Dar îngerul a luat cuvântul şi a zis femeilor: „Nu vă temeţi, căci ştiu că voi căutaţi pe Isus, care a fost răstignit.
6 Nu este aici; a înviat, după cum zisese. Veniţi de vedeţi locul unde zăcea Domnul
7 şi duceţi-vă repede de spuneţi ucenicilor Lui că a înviat dintre cei morţi. Iată că El merge înaintea voastră în Galileea; acolo Îl veţi vedea. Iată că v-am spus lucrul acesta.”