Un supermarket este locul in care oamenii vin in numar mare pentru a cumpara diverse produse care sa le serveasca personal, indiferent de acestea. Comparativ cu micile magazine, intr-un supermarket gasim o mare varietate de produse si servicii care sa satisfaca un numar mare de persoane.

 

Oraganizarea unui astfel de magazin trebuie facuta astfel incat sa urmeze anumite norme de igiena si siguranta dar si sa fie cat mai accesibil clientilor. In acest scop, cele mai predominante sunt rafturile. Rafturile dintr-un magazin sunt alese in funtie de produsele pe care le vor gazdui si de natura acestora. Gasim astfel tot felul de rafturi, rafturi de plastic pentru papetrie si incaltaminte sau haine, rafturi de lemn pentru produsele de panificatie si cele pe baza de cereale si rafturi metalice pentru produse mai mari si mai grele, in special electronice si electrocasnice.

 

Datorita faptului ca sunt destul de numeroase, fiecare  manager este in cautarea unor rafturi metalice ieftine dar in acelasi timp cat de cat de calitate. Acest lucru nu este greu de obtinut, magazinele care se ocupa de aceste lucruri fiind diverse si oferind reduceri avantajoase pentru centrele comerciale care au nevoie de cantitati mari de rafturi.

 

Insa intr-un supermarket nu mergem doar sa cumparam ce avem nevoie si apoi ne indreptam direct spre casa. Marile supermarketuri au pe langa zona cu produse si zone destinate altor magazine precum farmacii, patiserii, restaurante, librarii si altele. Si nu este un loc deloc rau pentru a lua masa. Multe dintre restaurantele din astfel de supermarketuri sunt organizate cu linie de autoservire unde clientii isi pot alege mancarurile preferate in combinatiile dorite.

 

Pentru organizarea unui supermarket exista firme specializate care se ocupa nu numai de achizitionarea ci si de organizarea mobilierului din supermarket si de celelalte aspecte care tin de aceasta sarcina.