Ei, da, incep scolile, iar vacanta a fost cat se poate de scurta. Ca sa pastreze aparentele, elevii declara cu lacrimi in ochi ca le este dor de scoala si abia asteapta sa auda primul clopotel. Nici profesorilor nu le este mai usor, dar ceea ce doresc sa va spun este insa faptul ca si adultii au orarul lor cotidian pe care il respecta.

Nu te poti trezi la ora 15 si nici nu poti lua micul dejun la ora 16! Exista un orar cotidian pe care-l respectam, chiar daca nu este lipit la avizier si scris pe caiete, iar respectarea lui este posibila, atata timp cat exista ceasuri barbati rezistente, precise si elegante. Nu fac discriminare, ci eu consider ca intr-o familie, primul se trezeste barbatul! Fiindca iubeste mult, ocroteste si are grija de toti ceilalti, coboara usor din pat, sa le mai ofere celor dragi clipe dulci de somn si se pregateste pentru serviciu, apoi trece in varful picioarelor in bucatarie si face cafeaua si aranjeaza micul dejun pe masa sau pe tava (daca sunt numai ei doi, ii poate servi micul dejun la pat, daca au si copii vin toti la masa!).

Abia dupa ce totul este gata se uita la ceas de mana trezindu-i delicat si dragastos si pe ceilalti. Cei dragi ii vor fi recunoscatori pentru minutele dulci de somn matinal daruite.

Dupa ce trec pe la baie si isi pun ceasuri de mana membrii unei familii fericite se roaga impreuna inainte si dupa masa, fac planuri, sunt fericiti impreuna si se bucura de o noua zi de viata! Fiecare isi trece in revista orarul cotidian si este multumit ca este in viata, ca are sanatate si dispune de posibilitatea de a-l respecta.

In concluzie si adultii au nevoie de rechizite la scoala vietii, dar fara un ceas de calitate cumparat din magazinul virtual Ceasmania, ei nu pot respecta orarul cotidian!