Imi place sa ma plimb, sa vad lumea din zbor sau calatorind cu autocarul. Pentru ca uneori timpul meu este scurt, iar agenda mereu incarcata, am ales din timp, pentru sezonul urmator o vacanta Bulgaria cu autocarul. Prima data cand am ajuns in Bulgaria a fost undeva in 2008. Am facut un circuit al litoralului, plimbare cu trenuletul si oprire la Balcik, la castelul reginei Maria. Marea, in culori de sidef si salatele gustos preparate, guvizii la gratar si politetea personalului din hotelurile in care am stat sau a vanzatorilor, m-au impresionat.
autocar
Cand este vorba de vacanta, doresc sa raman relaxata, sa gust fiecare moment si sa simt cu adevarat ca nu sunt deranjata sau ca nu este cazul sa imi prepar singura nici macar o gustare. Vacanta are momente de magie, de la originalitatea clipelor traite, pana la noutatea locurilor vizitate sau a activitatilor desfasurate. Dincolo de viata pe care o avem in fiecare zi, fiecare ne dorim momente de respiro, cand timpul sa para macar ca sta in loc, sa ne putem face ordine in cap si curat in inima. Vacanta inseamna un soi de incarcator pentru energia consumata de dimineata pana seara tarziu, in fiecare zi a vietii cand muncim, cand alergam dupa autobuze sau cand suntem ingrijorati ca nu ne-am putea duce la bun sfarsit planurile la care lucram cu atata sarg de o perioada lunga de timp.

Imi place sa merg cu autocarul, cunosc oameni si invat sa ma gandesc uneori, sa imi gasesc pacea din minte chiar daca imi mai ajung la urechi, vorbele altora sau muzica din boxele mari care troneaza pe bordul soferului. Vad peisaje si vad drumuri, vad miscarea celor de pe strada, cladiri si viata de zi cu zi in treacat, a altor semeni de-ai mei care nu sunt inca intr-o perioada de relaxare asemeni mie.
Bulgaria este la o aruncatura de bat de tara mea, ca sa folosesc o expresie populara, o aruncatura de timp peste Dunare. Imi fac deja bagajul, timpul trece in fuga, iar visele mele devin realitate mai repede decat mi-am inchipuit. Tu ce planuri ai pentru vacanta?