Scopul cartilor de vizita este de a prezenta o persoana sau o companie. Dar primele carti de vizita, care au fost folosite pentru prima data undeva in secolul al XV-lea In China, erau cunoscute sub denumirea de `Calling Cards` sau `Visiting Cards` si erau folosite pentru anuntarea vizitelor. Cartile de vizita erau trimise inainte, prin intermediul servitorilor pentru a anunta  o vizita.

Abia in secolul al XVII-lea cartile de vizita au inceput sa fie folosite si in Europa, cel mai des erau intalnite in Franta si in Europa si erau cunoscute sub numele de `TradeCards` pentru ca ele contineau de obicei o harta pentru a ajuta posibilii clienti sa ii gaseasca mai repede. Ele erau printate pe lemn, prim metoda letterpress.

Astazi cartile de vizita sunt din ce in ce mai diferite, lucru care mi se pare minunat. Pentru ca toti avem o alta viziune a lucrurilor care ne inconjoara, drept urmare toti ar trebui sa avem si idei originale. Si mai putem adauga si diverse tehnici de print, materiale diferite si uite asa ideile noastre se pot dovedi a fi foarte creative.

Unele din cele mai ciudate carti de vizita pe care le-am vazut au fost cele comestibile. Dar am intalnit si carti de vizita minunate create din lemn, piele sau sub diverse forme care mai de care mai interesante, spre exemplu un robotel al carui scop era sa arate cat de importanta este miscarea.

Daca vrei sa iesi in evidenta, alege o carte de vizita cat mai neobisnuita (in sensul bun), alege un design care sa nu fie original si care sa reprezinte cat mai bine compania ta. Alege materiale mai deosebite si cat mai calitative. Nu te limita la acel carton banal sau la forma obisnuita, incearca sa gandesti outside the box sigur vei gasi cel putin 3 optiuni mult mai interesante.