-Stii, daca ma ajuti sa fac referatele, te cinstesc cu o cafea Lavazza supercrema  in oras, promite Clara!

Data trecuta i-am spus ca nu am inspiratie fara o ceasca aromata, tare si cremoasa de cafea, iar ea a inteles si foloseste cinstit moneda de schimb. Intr-o zi i-am facut referatele acasa si cand sa iesim la cafea a inceput sa ploua torrential.

-Trece o cafea Lavazza in cont mi-a zis!

Am inteles ca nu putem sa iesim, dar data viitoare localul era inchis.

“A doua cafea in cont”, am spus in gand cu nemultumire!

In sesiunea din vara nu i-am mai raspuns la telefon de cateva ori fiindca eram prea ocupata. Ea a avut impresia ca sunt suparata din cauza cafelelor cu care imi era datoare. Intr-o zi am primit un mesaj de la Clara: “Draga mea, am cumparat expresor de cafea de la cel mai tare magazine de cafea din Romania, de la Cafelim.ro. Vino, te rog, sa-i facem proba! L-am cumparat pentru tine fiindca nu am uitat datoria…”

M-am dus din curiozitate si fiindca imi era dor de ea.Trebuie sa recunosc ca ma atragea si perspectiva de a avea o cafea buna la discretie.

Nu pot uita nici astazi spectacolul. Clara a pus punga cu boabele de cafea proaspete in fata mea in aparat, apoi a apasat pe butoane. Camera s-a umplut de aroma inconfundabila.

Ne-am asezat in sufragerie cu cestile din care iesea parfumul aburind din spuma cremoasa. Am simtit nevoia sa o intreb daca mai are vreun referat de facut fiindca acea cafea era de trei ori mai buna decat cea din local. A zambit si a venit cu temele la mine. Ne-am asezat la masa de lucru si am baut doua-trei cesti.

Acum o vizitez zilnic, iar mama se gandeste sa cumparam si noi un expresor, sa mai fac treaba si pe-acasa…