Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Galateni, 6;9

O ÎNTREBARE DE DUMINICĂ (10)

Anterior

Cornelia Selaru, pregăteștete că vine căruciorul electric

Următorul

Am ajuns vremuri grele, nu mai vrea nimeni să ajute, să facă un bine?

 1. nogylk

  O intrebare: chiar si in ziua de astazi, daca exista o logodna dintre o femeie si un barbat, crezi ca daca unul dintre ei calca stramb, mai ramane valabil logodna? ( chiar si in lumea asta depravata).
  Sa vedem un pic ce inseamna cuvantul LOGODNA.

  Sinonim=tocmă, tocmeală, credinţă, încredinţare, (înv.) arăvon.

  DEX= LOGÓDNĂ, Ceremonie (religioasă) prin care un bărbat și o femeie se angajează să se căsătorească; legământ solemn, promisiune de căsătorie între logodnici; credință.

  Matei 1:19 Dumitru Cornilescu

  Iosif, bărbatul ei, era un om neprihănit și nu voia s-o facă de rușine înaintea lumii; de aceea și-a pus de gând s-o lase pe ascuns.

  Biblia Noua Traducere 2015

  Iosif, bărbatul cu care era ea logodită, era un om corect. El și-a propus să desființeze logodna (lor) în secret, ca să evite rușinea publică la care i-ar fi fost expusă logodnica.

  Acum, ca sa iti dau un exemplu, mai usor de inteles vreau sa-ti spun urmatorul lucru: la cumpararea-vanzarea unei locuinte, trebuiesc respectate mai multi pasi: un precontract prin care se da un avans si prin care asiguri vanzatorul ca tu, ca si cumparator ai intentii bune si vrei sa respecti cuvantul prin care vrei sa cumperi acel imobil.

  La o casatorie, in general( dar nu este o regula) LOGODNA(precontractul) este urmata de CASATORIE (contractul de vanzare-cumparare propriu-zisa).
  Logodna este acel juramant de apartenenta partenerului care urmeaza sa se definitiveze prin CASNICIE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén