mos-nicolaeFereste-te de basmele lumesti si babesti. Cauta sa fi evlavios  1 Timotei 4:7
Mos Nicolae si Mos Craciun exista, in sufletul nostru, asta e spiritul sarbatorilor, daca n-am mai crede, unde am ajunge?” (zicere in popor)
Zicerea de mai sus este sugestiva pentru modul cum oamenii, inselati de Diavolul, “au schimbat in minciuna, adevarul lui Dumnezeu” (Romani 1:25) si anume ca e mai benefic sa isi ancoreze fericirea in lucruri si personaje inchipuite vezi (si aici pui tu linkul cu Hai Mos Nicolae).
Dar ea, zicerea (si altele asemenea ei), ne ajuta sa vedem cat de profund este atacul Diavolului: Din pacate, Mos Nicolae/Craciun a ajuns sa existe in sufletul nostru! Suflet in care n-ar fi trebuit sa fie decat Domnul Dumnezeu, pentru ca al Lui este: “Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului i-a suflat in nari, suflare de viata si omul s-a facut  astfel un suflet viu!” (Geneza 2:7) Dumnezeu isi pusese Duhul Sau in om, dar L-a retras de la el, in momentul in care a pacatuit: “Duhul Meu nu va ramanea pururea in om, caci omul nu este decat carne pacatoasa …” (Geneza 6:3) Sufletele noastre afectate de pacat nu mai rezoneaza cu Persoana si voia lui Dumnezeu!

Am deturnat de la Cel care este singurul si adevaratul Dumnezeu toate calitatile (dragoste, bunatate, mila, purtare de grija, etc.) si insusirile (omnipotenta, omniscienta, omniprezenta) transferandu-le in aceste personaje imaginare! Haideti sa vedem o parte infima din cine este Domnul Dumnezeu:
O de ar lauda oamenii pe Domnul pentru bunatatea Lui si pentru minunile Lui fata de fii oamenilor” (Psalmul 107:8)
Caci Domnul este bun; bunatatea Lui tine in veci de veci si credinciosia Lui din neam in neam” (Psalmul 100:5)
Domnul mi se arata de departe:”Te iubesc cu o iubire vesnica de aceea iti pastrez bunatatea Mea”” (Ieremia 31:3)
Ajutorul imi vine de la  Domnulu, care a facut cerurile si pamantul” (Psalmul 121:2)
Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica” (Ioan 3:16)
Cat despre spiritul sarbatorilor, pai acestea ar fi trebuit sa-L aiba in centru pe Domnul si Mantuitorul nostru Isus Hristos, mai exact nasterea Lui  (chiar daca nu ni se cere lucrul acesta in mod specific in Biblie). Oricine si orice sarbatorit, numai Dumnezeu nu!
Ca un ultim aspect, aici este concentrat Cel Rau: sa ne tina ocupata credinta cu astfel de lucruri, lumesti si babesti, ca nu cumva sa ne intoarcem la Dumnezeu ca sa ni se ierte pacatele (Marcu 4:12)
Cu credinta in astfel de lucruri, suntem pierduti!
Si fara credinta (in Domnul Dumnezeu) este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie sa creada ca El este si ca rasplateste pe cei ce-L cauta” (Evrei 11:6)
Daca ne-am canaliza spre Domnul Dumnezeu, macar pe sfert, energiile, emotiile, gandurile, cum le facem cand e vorba de lucruri mincinoase, cat de departe am fi in relatia cu El!
Ce vei decide sa faci de acum inainte cu Domnul? Vei ramane sa crezi in lucruri care nu te ajuta de loc, ba mai mult, te tin departe de singurul si adevaratul Dumnezeu? Vei continua sa te amagesti pe tine si pe copii tai? Vei continua sa spui ca, crezi in Dumnezeu dar ca nu e nici o problema sa crezi si in lucruri care Il dau deoparte pe El?
Cu dragoste, un mantuit prin har, Marius!