Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Galateni, 6;9

Mașină sau Optimus 2, ce ar fi mai bine?

Salut, de ceva vreme mă frământă un gând și chiar tot mai mult, mă tot gândesc ce mi-ar fi mai bun, mai util pentru mine, o mașină adaptată sau un Meyra Optimus 2? Pentru că amândouă par la prima vedere foarte utile, doar că multe lucruri sunt diferite și chiar în dezavantaj pentru mine, doar una dintre ele mi-ar fi de ajutor , am să încerc să dezvolt puțin subiectul:

1 Mașina adaptată cu rampă. Am făcut acest Proiect pentru o mașină, când l-am gândit, nu știam multe despre mașini (uneori poate fi un necaz pe cap 🙁 ). 1) Am adunat vreo 3.000 euro, dar cu acești bani pot cumpăra doar una veche din 98-2000, și chiar nu are rost, nu-mi pot permite să o întrețin din indemnizație și pensia de invaliditate 500+640 lei, mai trebuie să și supravețuiesc. 2) Am sperat că Andrei va reușii cu permisul de conducere, a încercat de două ori și nu sa putut, doar Dumnezeu știe de ce 🙁 , era un avantaj foarte mare dacă reușea, dar ……. Acuma mă gândesc că, chiar dacă printr-o minune (că Dumnezeu poate face) mi-aș cumpăra o mașină adaptată cu o rampă, nu am nici șofer 🙁 , (vedeți? nu se arată nici cum 🙁 ). Dacă aș avea acum mașina, ar trebui să-mi plătesc și un șofer, după ce că ar trebui să dau bani pe combuitibil și alte cheltuieli pentru mașină, m-am gândit mult și chiar nu-mi permit, nu pot suporta aceste cheltuieli și nici nu are rost să cumpăr o mașină și să o țin doar în curte și să mă uit la ea 🙁 . O soluție bună ar fi ca Antrei să își găsească o nevastă cu permisul de conducere 😀 , sau chiar și io, dacă nu cer prea mult 😀 .Dacă cunoașteți ceva, anunțați-mă și pe mine 😀 .

2 Meyra Optimus 2. Cu acest model de cărucior aș putea face în perioada caldă, mai mulți km decât cu o mașină. Am ceva asemănător, un Touring 928 și fac zilnic 10-15 km și mă bucur de vremea faină la maxim. Fac lunar 3-400 km, am făcut în acest an peste 2,000 km, cu o mașină nu cred că aș reuși atât în condițiile de față 🙁 . Din păcate Touringul 928 e obosit, bateriile sunt foarte obosite și pe primăvară am nevoie de două noi, care costă vreo 4-500 euro (cam cât costă pentru o mașină taxele, asigurările, cauciucurile, ect. anual) bateriile pot ține 3-5 ani, poate și mai mult și autonomia poate ajunge la 50 km cu o singură încărcare.

Deci, cu 3000 euro, nu pot lua o mașină bună, la 5-6000 euro aș putea lua una de prin 2008, nu știu sigur, preferabil e să fie cumpărată adaptată din străinătate. Sincer, dacă aș avea acei 6000 euro, mi-aș cumpăra un Optimus 2 nou din Germania, mi-ar aduce mai multă bucurie decăt mașina, nu am nevoie de șofer, conduc eu 😀 ,aș putea face chiar mai multe decât cu mașina poate. Vara când e cald eu prefer să merg până la Turda cu căruciorul, de cât cu mașina,  aș fi înstare să fac și un turneu cu căruciorul prin țară 😀 .M-am gândit mult și m-am consultat cu mulți oameni până am ajuns la această concluzie, ce părere  aveți voi în această situație, ce ar fi mai bine? Multă sănătate

Anterior

Renoveaza folosind metode sigure si moderne

Următorul

A nins la Bogata

  1. Dintresemeniitai

    Ce bine ar fi să poți avea o mașină totuși, să poți ieși chiar și iarna când murim de dor de ducă… Și pe parcurs pe cineva cu inimă mare de șofer, dar în primul rând de om cu dragoste de om.

  2. Potropopu ion

    Salut Zolty, te înțeleg ai dreptate, este foarte greu când depinzi de ceilalți, să nu îți pierzi speranța poate într-o zi Domnul va îngădui și vei avea un șofer din familie, ști cum spune Domnul: Toate lucrurile își au timpul lor. Și eu caut o asemenea mașină adaptată, cu ajutorul Domnului sper să gasesc după Anul Nou, felicitări pentru ceea ce faci, Domnul să te binecuvânteze!

  3. grigore cristinel

    Grea dilema prietene…. de un lucru sunt sigur…un autoturism ,,maninca,,foarte multi bani…iti spun din proprie experienta,eu am noroc ca sotia mea conduce si mai pot iesi la drum lung ..altfel as depinde tot de altii… cu caruciorul electric te mai descurci pe plan local cind iti vine dorul de duca…. Te imbratisez prietene si numai bine !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén