Uneori, desi doi oameni s-au iubit mult, totul se termina si cei doi isi dau seama ca nu mai au nimic in comun. Nu isi mai vorbesc sau fiecare se inchide in alte activitati si, treptat, devin doar doi straini ce locuiesc sub acelasi acoperisi. In alte cazuri, dragostea se transforma in neintelegeri ce pot porni de la bani, in special cand veniturile familiei nu mai ajung sau cand alte persoane intervin in relatia de cuplu. Situatiile in care se poate ajunge la divort sunt multiple. Daca totusi mai exista putina intelegere si se poate purta o discutie matura, cei doi vor ajunge la concluzia ca o separare este cea mai buna solutie. Pana la urma, un divort nu este un capat de lume. Exista multe persoane care nu divorteaza din anumite temeri. Ba spun ca nu vor sa fie aratate cu degetul de catre cei din jur, ba ca vor suferi copiii. In primul caz, nu ar trebui sa ii pese nimanui de ce spun ceilalti. Pana la urma viata noastra nu o traieste nimeni. In al doilea caz, sunt situatii in care un copil va suferi mai mult daca isi vede mama si tatal certandu-se toata ziua sau fiind reci unul cu altul. Copiii simt aceste lucruri poate mai mult decat un adult.

Uneori sotii sunt de acord sa ajunga in fata notarului pentru a desface casatoria. Este recomandabil, fiind o procedura simpla si in 30 de zile casatoria este desfacuta. Insa, pentru asta cei doi trebuie sa fie de acord in toate aspectele. Insa, daca nu sunt de acord, atunci se va face o cerere de divort pentru instanta. Divortul in instanta dureaza mai mult, in functie de fiecare caz in parte. Daca sunteti coplesiti de aceasta procedura, puteti apela la ajutorul expertilor de la Consultanta Rapida. Acestia va pot ajuta cu intreaga procedura, de la introducerea cerereii, pana la reprezentarea in instanta. In functie de caz, se va achita un onorariu. Conform site-ului, putem afla cam cat costa un divort:

– o cerere de divort fara minori este 960 lei;

– o cerere de divort cu minori este 1680 lei;

– cererile pentru stabilirea domiciliului copilului, locuinta familiei, stabilirea pensiei de intretinere, exercitarea autoritatii parintesti, dreptul parintelui sau/si al altor persoane decat parintii de a avea legaturi personale cu copilul costa 840 lei (fiecare);

– tutela si curatela este 840 lei;

– punerea sub interdictie este 840 lei;

– tagada paternitatii este 1200 lei;

– asistarea sau reprezentarea la adoptie este 1440 lei.

In anumite cazuri, cheltuielile de judecata pot fi solicitate la cerere si imputate partii care pierde procesul. Divortul este un proces anevoios, uneori epuizant, insa pentru a trece mai usor, aveti nevoie de oameni competenti care sa va ajute cu fiecare procedura in parte. Cu o firma specializata, precum Consultanta Rapida, lucurile vor fi mult mai simple. Reprezentantii firmei vor discuta fiecare aspect legat de proces si va vor pune in tema cu tot ceea ce trebuie sa frunizati instantei pentru a rezolva situatia. Va vor oferi servicii incepand de la consultanta, redactarea cerereii, asistenta juridica si reprezentare in procese.