Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Galateni, 6;9

La fostul dormitor de la Școala Ajutătoare nr 9 din Jucu

Ieri am mai realizat un lucru foarte important pentru mine și pe care mi l am dorit de foarte mulți ani.  Dar pentru început vă spun o scurtă descriere și anume;

din 1981-1989 februarie, am la școala ajutătoare nr 9 din Jucu,  cu o scurtă întrerupere de aproape 1 ani,  mai precis din 81 și până în 86 am făcut primele cinci clase,  prin 86 sau 87  știu că am  întrerupt aproximativ un an de zile pentru că am fost la spitalul de recuperări din Cluj,  în toamna lui 88 m am dus înapoi la școală din păcate nu am mai putut continua și în ’89 februarie Am renunțat la școală și cred că a fost una dintre cele mai mari bucurii ale mele.

Dar în ultimii ani mi am tot dorit să pot să mă duc să văd școala, totuși au trecut 33 de ani și parcă îmi doream să revăd școala, am reușit de două ori să  merg la Jucu dar nu am reușit niciodată să intru în curtea școlii.

De curând am aflat de pe grupul nostru celor cu Școala numărul 9 din Jucu că vor fi  Ziua Porților Deschise un lucru ce mi am dorit de foarte mulți ani.

Deci joi 27 aprilie 2023 Am pornit spre Jucu, am ajuns cu bine, dar bătea un vânt foarte rece 🙁 . Am ajuns în jurul orei 12 chiar când începeau festivitățile, încă de la poartă ne-așteptat cineva dintre angajați.  Eu mi am dorit foarte mult să pot intra în curtea școlii pentru că școala și cu vechiul dormitor sau împărțit în două și este un gard între ele.

Din păcate nu am reușit să intru în curtea școlii mi a promis cineva de acolo că pe 28 mai  dacă merg mă lasă în curtea școlii dar acuma nu se poate.

Dar tot am realizat ceva și drumul nu a fost degeaba până la Jucu,  am fost chiar foarte bucuros când am aflat că o să am voie să intru în clădirea  unde au fost dormitoarele.

Am intrat înăuntru este o rampă la intrare măi fraților, nu-mi vinea să cred ce condiții sunt acuma acolo, nu mi venea să cred că eram înăuntru în clădirea fostului dormitor.  Am auzit eu de la alții că s a modernizat pe acolo dar nu aș fi crezut niciodată că s au făcut așa schimbări de nu am cuvinte cum să vi le explic.

Am intrat în clădire și Totul era modificat nu mai era nimic cum Îmi aduceam eu aminte de acum 30 și ceva de ani.  Este lift am urcat până la etajul 1 urcă până sus la etajul patru,  am intrat în lift cu Optimus-ul și a mai încăput încă două persoane, deci este un lift mare, sunt patru paturi într o cameră mare largă baie în cameră televizor în cameră.

Deci, niște condiții care sunt mai rar în multe centre din România,  m am plimbat prin clădire, am vizitat camerele, am putut să vizitez totul pe acolo, pe fiecare etaj este sală de mese, urcă mâncarea sus cu un  lift din ăla mic, cum numai în filme am mai văzut.

Tot timpul când am vizitat pe acolo ne-a însoțit o doamnă, o angajată de acolo care ne explica tot ce întrebam.   Cât de mult ne am fi dorit noi aceste condiții înainte de ’89 când întrebam atâta frig mai ales iarna acuma era cald acolo,  noi cât am fost acolo, nici măcar nu visam la așa ceva.

Acuma  acolo este un centru pentru persoane cu dizabilități psihice grave și se pare că au condiții foarte foarte bune.

Tot acolo m am întâlnit cu doamna directoare Miloș care spunea că ea a fost directoare din anii 1990.  M am întâlnit și cu domnul primar, care era invitat acolo la eveniment,  domnul primar mi-a spus că urmează să cumpere vechea clădire primăria și atunci vor să facă un centru pentru persoane cu dizabilități sau ceva de genul  dacă am înțeles eu bine.

M a mai surprins un lucru că ne așteptau cu mâncare din păcate nu am putut rămâne dar ne au pus la pachet sarmale șnițele și ceva prăjiturele un lucru foarte fain din partea lor.

În zilele următoare  voi încerca să public câte-va videoclipuri pe care le am filmat în curte și în clădire,  doar că îmi cere ceva timp pentru a le edita.

În rest, mulțumesc Domnului că m a ajutat să pot vizita această clădire pe care mi am dorit o de foarte mulți ani să pot vedea modificările, am mai vorbit eu cu foști colegi care au fost după 90 doar că nu mă așteptam să se fi modificat așa de mult.

Sper foarte mult ca în curând să pot vizita și prin curtea postei școli m am uitat de după gard și nimic numai am recunoscut pe acolo pare abandonată și în paragină tare mult îmi doresc să pot vizita prin curtea școlii și cred că într o zi voi avea ocazia.  Domnul să vă binecuvânteze

Anterior

Sâmbătă 22 aprilie am fost la Oradea

Următorul

1 Mai 2023 am fost la Gilău

  1. elvis lefter

    aici la jucu de sus am fost si eu din 76 -80

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén