Jocurile video ocupa un loc aparte in programul oricarui gamer si cele mai distractive sunt cele pe care le puteti juca impreuna cu prietenii. Inca de la primele console Atari din anii ’70 s-a luat in calcul si factorul social al industriei jocurilor si astfel s-a integrat si suportul multiplayer pentru mai multe joculete din acea perioada. Fiecare consola putea sa suporte doua gamepad-uri si astfel mai multi jucatori se puteau intrece in tot felul de curse sau puteai sa porneasca impreuna in diferite aventuri.

Primul joc multiplayer a fost probabil Pong care a reusit sa atraga atentia multor pasionati de tehnologie din vremea aceea prin suportul multiplayer. In acest joc doi jucatori se intreceau intr-un joc de tenis pe ecranul televizorului. Acum puteti gasi acest joc si pe www.xjocuri.com si il puteti incerca impreuna cu toti prieteni vostri. Desi grafica nu mai este deloc impresionanta la standardele impuse de jocurile din ziua de azi, jocul inca isi pastreaza acel fun-factor care l-a facut atat de distractiv in vremurile lui de glorie. Cu timpul tot mai multi producatori de console au inceput sa ofere suport pentru multiplayer iar Nintendo a creea personaje secundare memorabile in diferite seriie precum Contra sau Mario. In mario Player 2 putea sa joaca cu Luigi iar asta facea toata experienta de joc mai buna.

Jocurile cu batai gen Mortal Kombat sau Street Fighter au avut mult de beneficiat de pe suportul multiplayer si azi se tin inca campionate mondiale pentru a stabili cine se pricepe cel mai bine la lupte virtuale. In anii ’90 odata cu aparitia consolei Nintendo 64, a aparut si prima integrare a patru jucatori pe aceasi consola iar acum pana la patru jucatori se puteau intrece in celebra serie Mario Kart 64 in fata aceluiasi televizor.

Dupa Nintendo 64, a venit si raspunsul de la rivalii lor, Sega care au reusit prin consola lor Dreamcast sa ofere primul serviciu de jocuri online. Desi acesta a avut un succes enorm, nu acelasi lucru se poate spune si despre Sega care la putin timp dupa au fost nevoiti sa declare falimentul inveitabil al companiei. Acum toate lumea poate juca jocuri gratuite in 2 pe xjocuri.com si se poate bucura impreuna cu altli prieteni de cele mai bune experiente multiplayer online.

In ziua de azi aveti diferite alternative de la serviciul Xbox Live sau Playstation Network si pana la portalurile de joculete online unde puteti gasi joculete chiar reusite dupa toate standardele.