De cel puțin 3 ani de zile poate chiar 4, îmi doresc ceva foarte mult și cam de atunci mă tot zbat și tot nu reușesc 🙁 . Hai să vă spun și vouă cam despre ce este vorba.
Îmi doresc un loc prin Turda, sau chiar și prin Câmpia Turzii unde noi persoanele cu dizabilități să ne putem întâlni o dată pe săptămână. Unde să putem face ceva activități. Am încercat la câteva biserici din zonă, dar lipsa accesului la baie am întâmpinat-o peste tot 🙁 , din păcate acest lucru tot există în România.
Anul trecut am încercat să caut o chirie prin zona Kaufland sau DEDEMAN (Turda) doar pentru că la ei este o baie adaptată pentru persoanele cu dizabilități și mă gândeam că am putea-o folosi când este nevoie, dar nici pe aici nu am găsit și nici nu avem bani pentru chiriile din acele zone.
În această vară mi-a venit cea mai bună idee, în Turda lângă Parcul Central s-a construit o clădire care este perfect adaptată și am înțeles că se poate închiria. Este acces pentru cărucioare și cel mai important lucru este baia adaptată pe care am văzut-o și eu și chiar am folosit-o la un moment dat. Deci aceasta ar fi cea mai bună idee pentru a putea face această lucrare cu persoanele cu dizabilități și pe viitor vreau să încerc să o punem în aplicare.
Ce anume de program am gândit eu?
M am inspirat și din alte lucrări, în ultimii ani am fost de multe ori la întâlnirile grupului P.T.A. Poți Trăi Altfel Cluj de la Biserica Speranța. Eu aș vrea să facem un program mai diferit și în urmă cu câteva luni chiar am anunțat ideea mea și a fost chiar apreciată, dar acuma vreau să revin cu această idee.
Mă gândeam să facem întâlnirile de aprox 2 ore, (sau 3 ore) o dată pe săptămână, facem o combinație între util și plăcut 😀 .
Mie chiar nu îmi place ideea în care persoanele cu dizabilități sunt duse la așa zisele întâlniri și sunt ținute două ore acolo și după aceea nu au timp nici 10 minute ca să schimbe două, trei vorbe între ei 🙁 . Acel program mi se pare program de biserică și nu program pentru persoanele cu dizabilități. Eu mă gândeam să facem cam așa ceva;
Prima jumătate de oră, rugăciuni și cântări creștine.
A doua jumătate de oră, un studiu biblic.
A treia jumătate de oră, întrebări și răspunsuri. După acel studiu biblic probabil că vor avea și întrebări și cel ce face studiul biblic, să răspundă la întrebări după înțelepciunea lui.
A patra jumătate de oră, socializare. Servim un pahar de suc/apă și ceva dulce.
Ce părere aveți despre această idee de program pentru persoanele cu dizabilități?
Mi-ar place să veniți și voi cu câteva idei, timp faci o lucrare foarte faină destinată persoanelor cu dizabilități. Dumnezeu să vă binecuvânteze
Lasă un răspuns