Daca e sa ma intrebati pe mine cel mai dificil moment al pregatirilor pentru logodna nu e alegerea tinutei sau a accesoriilor, ci alegerea unor inele de logodna. Sunt atat de multe modele, tipuri, variante din care e musai sa alegi ceva incat nu prea ai cum sa te hotarasti la un singur inel.

Inelele de logodna sunt foarte importante pentru ambii parteneri, ele sunt elementele cheie ale intregii zile, asa ca trebuie sa arate impecabil, insa ar trebui sa le placa si tinerilor care le vor purta.

Pe piata exista doua tipuri de inele de logodna mai populare: cele clasice si cele vintage. Care e diferenta dintre ele? In aparenta cele doua inele sunt la fel, insa deosebirile sunt mai mult de nuanta.

Cele clasice au un design minimalist, ceva mai apropiat de ideea de inel simplu, pot avea diverse personalizari, pietre pretioase, dar destul de discrete. Spre deosebire de ele cele vintage pot sa fie foarte bine mostenite de la bunica, strabunica, sau pot fi prelucrate in asa fel incat sa arate ca si cum apartin altei epoci.

Clasicul e pentru domnisoarele care sunt mai conservatoare, care nu vor sa iasa din anumite tipare, care prefera simplitatea si eleganta, vintage-ul este pentru domnisoarele care vor ceva altfel, ceva care sa fie elegant, dar sa fie usor de scos in evidenta, sa atraga toate privirile. Cu diamante si pietre pretioase, din aur alb, galben, roz de 18K, de exemplu, inelele de logodna clasice sau vintage trebuie sa se potriveasca foarte bine pentru ambii parteneri.

Ele trebuie sa fie cat mai simplu de purtat si de intretinut, sa arate foarte bine si sa primeasca si garantie pe viata la cumparare. Pretul pentru cele clasice este ceva mai mic decat pentru cele vintage, la cele vintage ai nevoie si de o tinuta adecvata, care sa se potriveasca stilului impus prin prezenta lor.

Intre cele doua variante cele vintage sunt mai interesante din perspectiva modelului si al calitatii, sunt mai cautate si se potrivesc pentru logodnele care vor sa iasa din tipare, pentru tinerii care vor sa fie originali si eleganti.