Anvelope sunt o componenta importanta a oricarui autoturism, de aceea este important ca masina sa fie echipata cu anvelope conforme pentru sezonul in curs. Multi sofer aleg sa parcurga o buna perioada din sezonul cald cu anvelopele ramase de la sezonul rece, motivand ca ei nu parcurg multi km si au un stil de condus preventiv, deci nu sunt dezavantaje. Acest tip de argumente nu sunt bazate pe studii obiective si pot induce in eroare.

Un set de anvelope vara este necesar in timpul sezonului cald, pentru a putea conduce in siguranta iar masina dvs sa aiba performanta ridicate. Pentru a va convinge de acest aspect, va prezentam o serie de aspecte negative care apar atunci cand folositi profile de iarna pe timpul verii

  • o uzura mai intensa si rapida

Cauciucul folosit in constructia anvelopelor de iarna este moale, pentru a nu se intari la temperaturi joase. Atunci cand este folosit vara, se uzeaza mult mai intens. Astfel, veti putea fi nevoit sa achizitionati un set nou de anvelope de iarna datorita uzurii pronuntate suferite in perioada verii

  • siguranta si performante scazute

Datorita compusilor nepotriviti si a cauciucului mult prea moale, anvelopele de iarna nu ofera sustinerea necesara in timpul condusului, fiind afectate puternic performanta si siguranta masinii. Acest aspect se resimte in special in distanta de franare marita cu pana la 3m. Aceasta diferenta este cruciala in timpul unei franari de urgenta, fiind delimitarea intre un accident sau o situatia din care ati scapat. Performanta are de suferit de asemenea, masina neavand sustinerea necesara in timpul accelerarilor puternice sau a franarilor de urgenta sau in timpul virajelor.

  • costuri mai ridicate

Anvelopele suferind o uzura mai intensa, vor necesita o schimbare mai rapid. Prin urmare, nu veti face o ecnonomie ruland cu profilele de iarna pe timpul verii, ba din contra, veti fi nevoiti sa achizitionati mai rapid un set de iarna.
Prin urmare, exista o serie de dezavantaje daca rulati cu anvelope auto nepotrivite conditiilor meteo de afara. Montati doar cauciucuri vara ce va pot oferi garantia calitatii si a unui condus in siguranta.