Potrivit Academiei Americane de Implantologie Dentară, implantul dentar este singura soluție de tip stomatologic care redă aproape perfect funcționalitatea și estetica naturală a unui dinte pierdut. Mai precis, rata de succes a tratamentului cu implant dentar depășește 98% la nivel global.

Totodată, statisticile naționale arată că 7 din 10 români și-au pierdut definitv cel puțin un dinte natural, fapt pentru care tot mai mulți pacienți ai clinicilor stomatologice optează pentru implantul dentar.

Ce trebuie să știi despre implantul dentar?

În primul rând, unul dintre principalele motive care stau la baza popularității acestui tip de tratament constă în creșterea interesului populației din întreaga lume pentru menținerea și îmbunătățirea aspectului estetic al danturii.

Lipsa unuia sau a mai multor dinți poate fi extrem de stânjenitoare și conferă numeroase complexe, foarte mulți dintre cei care se confruntă cu o astfel de problemă ajungând chiar să nu mai zâmbească de rușine.

De asemenea, la toată această nevoie a oamenilor de a-și recăpăta încrederea în propria înfățișare, se adaugă garanția rezistenței în timp. Așadar, cei care optează pentru implantul dentar, o fac fără grija faptului că s-ar putea ca tratamentul să eșueze.

Ba dimpotrivă, specialiștii susțin că, dacă este asigurată o îngrijire zilnică adecvată, în conformitate cu recomandările medicului stomatolog, implanturile dentare pot rezista chiar toată viața!

Implanturile dentare au fost inventate în anul 1954 și, pentru că au câștigat rapid atenția și interesul tuturor, tehnologiile privind îmbunătățirea lor au evoluat cu repeziciune. Astfel, în ziua de astăzi, acest tratament este validat științific cu zeci de ani de cercetare, de aceea este sigur, biocompatibil cu organismul, estetic și funcțional!

Mai mult decât atât, tehnologia stomatologică s-a diversificat suficient încât să permită efectuarea unui implant dentar chiar și la persoane fără o construcție maxilară corectă sau cu o construcție maxilară slabă.

Ce presupune implantul dentar?

Implantul dentar presupune inserarea, în osul mandibulei sau al maxilarului, a unui suport artificial, cu rol de înlocuire a rădăcinii unui dinte lipsă. Ulterior, pe bontul montat în acest implant se va fixa o coroană dentară definitivă care va înlocui cu dintele propriu-zis.

Implantul poate fi confecționat din diferite materiale precum titanul sau alte aliaje, iar, prin intermediul unui proces complex, denumit osteointegrare, noua rădăcină se contopește perfect cu osul.

Cele mai bune implanturi dentare:

  • Straumann Pure Ceramic Implants
  • Bredent White Sky
  • Bredent Blue Sky
  • Nobel Active
  • Nobel Biocare
  • Alpha Bio

Cât costă un implant dentar?

Având în vedere numeroasele avantaje pe care le oferă, un implant dentar de calitate nu este unul dintre cele mai ieftine tratamente stomatologice. Totuși, asta nu înseamnă că este, neapărat, inaccesibil din punct de vedere financiar.

Costurile sunt influențate de o serie de factori precum tipul implantului, experiența medicului, tehnologia utilizată ș.a.m.d., astfel încât, în general, prețul unui implant dentar se poate încadra între 400 euro și 2.500 euro.

În București, de exemplu, Dent Estet este cea mai cunoscută rețea de clinici specializate în reconstrucția zâmbetului. Medicii de aici folosesc tehnologii digitale avansate, care asigură succesul oricărui implant dentar, iar pacienții beneficiază periodic de oferte pentru tratamentele de ultimă generație la care pot apela.