Conceptul de hale industriale poate părea simplu, dar de fapt include o varietate de tipuri diferite de depozite care au toate o nișă proprie. O hală industrială poate fi definită ca un loc folosit pentru depozitarea sau acumularea de bunuri şi nu numai.

Tipul de depozitare potrivit pentru dvs. depinde de industria, locația și nevoile specifice fiecărui om în parte. Din depozitele private, centrele de distribuție și alte tipuri de depozite, există o opțiune care să se potrivească fiecărei afaceri.

De ce să alegem hale industriale?

  1. Construcţia extrem de rapidă

Timpul a echivalat întotdeauna cu banii, dar se pare că această epocă a înaltei tehnologii a venit în ajutorul nostru. Piesele din oțel sunt pre-proiectate la un design specific şi sunt expediate, gata de a fi montate. Acest lucru accelerează în mod semnificativ timpul de construcție, ceea ce face posibilă finalizarea proiectelor extrem de rapid.

  1. Depozitare

Aceasta poate fi una dintre funcţiile de bază ale unei hale industriale. Produsele excedentare care nu sunt necesare imediat pot fi depozitate într-o hală industrială.

  1. Reducerea riscului

Atunci când mărfurile sunt depozitate în locuri ce nu sunt special amenajate, ele sunt expuse la multe riscuri precum: furt, deteriorare, explorare, incendiu etc. Halele metalice sunt construite astfel încât să minimizeze aceste riscuri.

  1. Rapiditate, eficientă şi economie

O hală industrială poate fi asamblată rapid și eficient indiferent de anotimp. Componentele sunt pre-fabricate în afara amplasamentului cu o muncă minimă la asamblare. Un cadru întreg poate fi ridicat în câteva zile, cu o reducere de 20% până la 40% a timpului de construcție în funcție de scara unui proiect. Greutatea mai ușoară a oțelului comparativ cu alte materiale, cum ar fi betonul, permite o bază mai mică și mai simplă. Aceste eficiențe în execuție se traduc printr-o eficiență considerabilă a resurselor și beneficii economice, inclusiv accelerări ale programelor de proiect, costuri reduse de gestionare și rentabilitate mai devreme a investițiilor.

  1. Rezistența la cutremur

Cutremurele sunt imprevizibile din punct de vedere al magnitudinii, frecvenței, duratei și locației. Halele industriale construite din oţel sunt alegerea perfectă deoarece oţelul este materialul inerent ductil şi flexibil.

  1. Mai ușoare și mai puțin impact asupra mediului

Nişte hale industriale construite din oţel sunt mai ușoare decât echivalentele din beton și necesită fundații mai puțin extinse, reducând impactul asupra mediului. Oţelul este, de asemenea, eficient din punct de vedere energetic, deoarece căldura radiază rapid de la acoperişurile din oţel, creând un mediu de încălzire redus în zonele climatice calde. În zonele cu climă rece, pereții din oțel pot fi bine izolați pentru a reţine mai bine căldura.

  1. Opţiuni nelimitate

Dacă optaţi pentru hale industriale, le puteţi personaliza cu uşurinţă de la un capăt la celălalt. Puteţi chiar să le şi extindeţi ulterior sau să le mutaţi într-o altă locaţie chiar dacă halele industriale sunt fabricate din componente rezistente.