O ferma moderna de crestere a animalelor trebuie sa faca fata unor multiple provocari astazi. Pe langa faptul ca cerinta pietei este intr-o continua crestere, animalele trebuie sa fie crescute si intretinute la cel mai inalt nivel.
Utilizarea eficienta a spatiului este una dintre provocarile cu care se confrunta o ferma de porci, tocmai de aceea transformarea unei hale metalice intr-o ferma este o solutie optima, rapida si avantajoasa din punctul de vedere al costurilor. O hala metalica aduce multiple avantaje in comaparatie cu o hala din beton. In primul rand, este mai mult spatiu disponibil pentru animale, asamblare rapida si costuri mai mici pentru constructia acesteia.
O ferma de porci trebuie sa dispuna de cat mai mult spatiu liber pentru intretinerea acestora, in acelasi timp, sa ofere conditiile optime si necesare cresterii animalelor, inclusiv sisteme de curatare si ventilare performante. Toate acestea sunt incluse intr-o hala metalica.

Intretinerea si curatarea halelor
O ferma de porci este, fara indoiala, un spatiu destul de murdar, tocmai de aceea hala trebuie sa fie dotata cu sisteme eficiente de curatare, iar utilizatorii trebuie sa respecte strict indicatiile pentru curatarea acesteia.
Apare intrebarea fireasca daca nu cumva vaporii de amoniac care sunt produsi de animale ar putea determina coroziunea halei. Adevarul este ca halele produse de catre Frisomat sunt construite din hotel de cea mai inalta calitate, laminat la rece, acesta este rezistent si nu se supune coroziunii.

Ne dam sema ca o hala metalica este supusa si altor factori, inclusiv umiditate ridicata, insa calitatea otelului determina o rezistenta sporita si o lunga durata de intrebuintare. Pe langa asta, o hala preconizata pentru o ferma de porci este dotata cu ventilatoare puternice, pentru a asigura un circuit constant si intens al aerului. Ingrijirea animelelor presupune oferirea unor conditii optime de crestere, iar halele metalice sunt proiectate in asa fel incat sa se suprapuna cat mai bine pe necesitatile clientului.

Un mediu curat pentru animale
O ferma de crestere a animalelor trebuie sa asigura un mediu curat si satisfacator pentru dezvoltarea acestora, tocmai de aceea halele Frisomat sunt proiectat in asa fel incat sa faca posibila o curatare rapida si eficienta.
Utilizarea unor panouri netede in interior, face ca spalarea acestora sa fie foarte usoara, fara complicatii. Integrarea panourilor speciale pentru izolare contribuie la crearea unui climat favorabil in interior, mentinand caldura si, respectiv, o temperatura optima. Este posibila si construirea unui rezervor de apa proaspata direct in interiorul halei, acest lucru ar facilita mult intretinerea fermei. Frisomat propune mai multe hale standard care ar putea sa formeze o ferma de porci, daca, insa, credeti ca ati avea nevoie de o solutie personalizata, atunci puteti sa apelati cu incredere la sfatul unui specialist si sa cereti un proiect individual.

Specialistii de la Frisomat vor fi alaturi in fiecare etapa a proiectului, incepand de la planificare, pana la asamblare. Datorita faptului ca nu exista parti terte responsabile de producerea componentelor pentru hala, procesul de proiectare si asamblare va fi unul foarte rapid si eficient.