Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Galateni, 6;9

Hai Mos Nicolae! Mai da-I un croseu lui Dumnezeu!

15281170_10155605222065884_1674020218_nŞi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus şi mulţumiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl! Coloseni 3:17
 
Daca in postarea Amin! am fost ceva mai exhaustiv, pentru ca nu prea exista pe net explicarea cuvantului “amin”, in cazul de fata (despre Mos Nicolae), nu o sa va obosesc cu informatii prea multe, pentru ca e netul plin de ele … totusi, ce pot sa fac, pentru a ma asigura, ca veti stii despre ce vorbesc (poate, din comoditate, nu veti parasi aceasta pagina), iata un minim de informatii: 
 
“Moș Nicolae sau Moș Neculai este un personaj legendar și mitic, care aduce daruri copiilor în ajunul sărbătorii de Sf. Nicolae, în seara zilei de 5 decembrie. Personajul are corespondenți in întreaga Europă Centrală astfel: Mikulás în Ungaria, Mikuláš în Republica Cehă și Slovacia și Mikołaj în Polonia. Personajul este în mare parte asemănător lui Moș Crăciun, ambii o adaptare după Sfântul Nicolae, ambii purtând straie roșii și oferind cadouri.”
 
Va rog sa retinem: personaj legendar si mitic!
De cand a fost aruncat pe pamant, (Apocalipsa 12:9) Diavolul, din pricina razvratirii impotriva lui Dumnezeu, a cautat sa-i deruteze pe oameni, sa-i faca sa creada orice, numai sa nu-si indrepte privirile spre Cel ce este de drept, Dumnezeul creator (Geneza 1:1) , Dumnezeul adevarat (1 Imparati 18:39), Dumnezeul vrednic de crezare (Apocalipsa 22:6)!
 
I se atribuie lui Mos Nicolae, lucruri pe care doar Domnul Dumnezeu le poate face! Ne rugam lui, un personaj imaginar, in loc sa ne rugam lui Dumnezeu, Persoana reala!
 
Ii crestem pe copii in acest mod, amagindu-ne singuri, (asa cum, vai!, am fost amagiti la randul nostru) ca, atunci cand vor creste, vor vedea ei, ca totul a fost doar o “frumoasa poveste” a copilariei!
 
Asa ca, in loc sa ne invatam copii de mici, ca singurul care poate sa-i binecuvinteze, sa le poarte de grija, sa-i modeleze dupa chipul si asemanarea Sa si sa le dea un viitor si o nadejde (Ieremia 29:11) este doar Domnul Dumnezeu, le umplem capul cu basme si minciuni, care mai de care mai fanteziste si mai pline de falsa stralucire! Orice, numai ce cere Dumnezeu, nu!
Cum sa invete copii sa fie empatici, darnici, daca nu li-L prezentam pe Cel ce este Dragoste (1 Ioan 4:8)? Ne miram dupa aceea, ca la maturitate (din pacate, cu mult mai devreme!!!) sunt plini de ura, egoisti, neiubitori de parinti, lipsiti de evlavie, fara dragoste fireasca, etc.? Nu este sufficient ca ne nastem in pacat (Ps. 51:5) si ca din fire, suntem predispusi sa facem, cu mult mai usor raul, decat binele (Psalmul 14:3)?
Perpetuam, generatie dupa generatie, minciuna care vine de la Diavolul, care este tatal minciunii  (Ioan 8:44), in locul Adevarului pe care Il gasim doar in Persoana lui Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu (Ioan 14:6)!
Apropo de Domnul Hristos: stiati ca El chiar se manie, cand oamenii fac astfel de uraciuni? Iata:
“Când a văzut Isus acest lucru, S-a mâniat şi le-a zis: „Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci Împărăţia lui Dumnezeu este a celor* ca ei”. (Marcu 10:14)
Lasati-i sa vina la El, nu la Mos Nicolae sau la Mos Craciun!!!  
Ii atribuim lui Mos Nicolae toate binefacerile, cand de fapt singurul care poate sa faca binele, este doar Domnul Dumnezeu! Mos Nicolae da sanatate, bani, hainute, carucioare electice, dulciuri, ce sa mai, face tot binele din lume!?!?!
Ne-am pus in slujba lui (Mos Nicolae/Craciun) cand de fapt, ar trebui sa ne punem cu smerenie, iubire si ascultare deplina, de Hristos, doar in slujba Lui, care chiar ne da putere, resurse, intelepciune, vointa, in fine, tot ce este necesar, pentru ca El, sa fie o binecuvantare pentru cei ce sunt in nevoi!
 
Daca de la El vin toate lucrurile (Apocalipsa 4:11), nu e de bun simt sa Ii atribuim tot meritul? Nu e de bun simt, ca, toti cei ce vor fi ajutati sa-I dea slava lui Dumnezeu, pentru ajutorul pe care-l primesc?
 
Haideti sa ne oprim din a perpetua confuzia! Nu poti sa spui ca “Mos Nicolae face si drege” si dupa aceea sa spui, “cu ajutorul lui Dumnezeu” !?!? Nu putem amesteca adevarul, cu minciuna (1 Ioan 2:21)! Nu putem sluji la doi stapani (chiar daca ar fi reali … ce sa mai spun, cand unul e imaginar!!!)! (Matei 6:24)
 
Cand facem totul in Numele Domnului Hristos, pe de o parte, in primul rand facem, pentru ca noi, suntem multumitori lui Dumnezeu si pe de alta parte, ii ajutam si pe semenii nostrii sa-si ridice ochii dinspre noi, (vasele prin care lucreaza/a lucrat Domnul Dumnezeu) si sa si-i indrepte spre Cel care cu adevarat merita toata recunostinta si multumirea, adica spre Domnul Hristos!
 
Pentru ca tot ce am prezentat mai sus sa poata fi realizat, trebuie sa ne abandonam cu totul viata si fiinta noastra, in mainile Domnului si Mantuitorului Isus Hristos!
 
P.S. Ati observat ca ateii care Il resping visceral pe Dumnezeu Tatal/Fiul/Duhul Sfant, nu au nici o problema sa le umple mintea si inima copiilor lor, cu Mos Nicolae/Craciun! Unde le este consecventa in a nu crede si unde ne este noua consecventa in a crede doar in Sfanta Scriptura, de unde ne vine Adevarul!?
 
Cu dragoste, un mantuit prin har, Marius!

Anterior

Pentru toti cei diferiti

Următorul

Moșul a pregătit 180 pungi cu dulciuri și jucării la copiii cuminți

  1. Pentru ca vreau sa nu fie nici o urma de confuzie, imi asum pe deplin greseala de a nu fi trimis articolul complet! Acum este! 🙂 Ce am postat deja pe Face …. postez si aici:
    Mea culpa 🙁 … din neatentie, nu i-am trimis lui Zolty Bogata, tot articolul si pare putin cam fara sens, asa cat este din el acum! Am vorbit cu Zolty si se rezolva! 🙂 Ce te rog Zolty, este sa lasi aici sau unde crezi tu de cuviinta dupa ce faci completarea, ca sa poata citi cine doreste, tot ceea ce am vrut sa spun! Uffff … de fapt cred ca e mai simplu sa stergi tot ce e acum si sa postezi articolul complet! Inca odata: MEA CULPA! Imi cer iertare! Daca m-am “inhamat” la o treaba, vreau sa o fac cat mai bine si cu tot respectul pentru cititor! Toate cele bune si Doamne-ajuta! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén