Daca ti-a fost dat sa traiesti vremuri de libertate deplina si poti sa strabati tarile de la un capat al lumii la celalat, fa-o! Nimic nu este mai frumos, decat sa poti sa povestesti cu mandrie cum ai batutu desertul la pas, ai cucerit muntele, al dat mana cu bastinasii din Nepal si ati conversat in engleza!

Vrei sa fii explorator al lumii in care traiesti? Du-te acum la cursuri engleza! Aceasta limba este cunoscuta de oamenii din toate tarile pamantului. O vorbesc studentii si marinarii, ospatarii, taximetristii si receptionerul de la hotel.

Poti ajunge la Viena si poti intra nestingherit “la imparatul”. Scotoceste-i palatul si mira-te de luxul in care a trait, dar nu uita sa parcurgi un curs limba germana mai intai, fiindca poate vrei sa treci in alta vacanta si pe la Consiliul Europei, sa discuti cu oamenii din comisiile de lucru. Este dreptul tau sa faci asta, omule!

Si pentru ca “micul Paris” il poti vedea mereu, ce ar fi sa ajungi in orasul autentic situat pe malurile Senei, sa urci in Turnul Eiffel? Franta te asteapta cu bratele deschise, dar ideal ar fi sa faci si tu niste cursuri franceza!

Nu rata salba de castele, viziteaza fermele si multumeste in franceza pentru supa de ceapa, vin si branza!

Venetia, cu strazile ei pline de apa, cu cladirile care rezista umezelii ca niste martiri iti va sta la dispozitie daca ti-ai facut datoria si ai mers la cursuri italiana inainte de a o vizita.

Stiind limba italiana vei putea sa te bucuri de bucuria celor care traiesc la Venetia sau la Roma, vei zambi la glumele localnicilor, te vei integra in lumea lor.

Inca mai stai pe ganduri? Lumea nu te asteapta 1000 de ani si nu ai nici tu un mileniu la dispozitie! Intai cursurile de limbi straine si apoi turul lumii!