Da, in contextul in care aproape totul din jurul nostru devine automatizat ne intrebam cum ramane cu celelalte „porti” pe care ne dorim sa le deschidem in viata. Poate mai mult decat feroneria portilor metalice si sistemul de automatizare al acestora ne-am dori o telecomanda si un buton cu ajutorul caruia sa actionam deschiderea portilor spre succes. Insa semnificatia succesului este diferita pentru fiecare dintre noi si, probabil, am dori specificatii diferite de la un astfel de sistem. Dar suntem siguri ca ne-am dori acest lucru?

Pentru mine succesul porneste din reusita indeplinirii obiectivelor zilnice. Daca mi-am propus sa citesc 50 de pagini dintr-o carte, sa vizualizez un film documentar sau sa urmaresc o dezbatere politica in acea zi si am reusit sa le fac pe toate trei sunt cu mult mai aproape de succes. Asta pentru ca succesul nu vine fara consecventa si responsabilitate zilnica. Succesul presupune sa depasesti obstacole, sa inveti din greseli si sa iti asumi atunci cand intr-o zi nu ai facut nimic pentru reusita ta.

De cele mai multe ori atunci cand auzim vorbind oameni de succes sau atunci cand le citim povestile de viata ne intrebam ce au facut pana sa ajunga la momentul actual. Asa apar povestile de succes. O persoana care a muncit pentru atingerea acestui tel care poarta numele de succes va fi intotdeauna mult mai apreciata decat o persoana care nu are nicio realizare in spate si a fost denumita persoana de succes peste noapte.

Reusitele ne motiveaza, iar atunci cand privim in spate ne aducem aminte cate eforturi am depus pentru a ajunge aici. Iar acele eforturi, sacrificii si compromisuri ne vor ajuta sa intelegem si sa percepem altfel lumea din jurul nostru. Astfel, succesul presupune un proces complex si indelungat care se intinde de la 18 ani, atunci cand realizezi ca viitorul sta in mainile tale si pana la 30-40 de ani atunci cand omul detine toate calitatile si competentele pentru a cunoaste apogeul carierei sale profesionale. Astfel, intrebarea ramane in continuare: ne-am dori o telecomanda pentru poarta succesului sau am prefera sa muncim pentru a o deschide singura?