Cumpără ethereum dacă îți dorești să investești în monede virtuale, pentru că este o bună variantă dacă nu ești neapărat fan bitcoin.

În zilele noastre, mulți oameni vor ca să cumpere ethereum din cauza popularității sale în creștere. După 2015, ETH a devenit următoarea monedă foarte solicitată după BTC, care își păstrează totuși constant poziția pe piață în preferințele investitorilor de pretutindeni.

Dar puțină variație nu strică. Când achiziționați ethereum, cumpărați de fapt moneda digitală a rețelei, ether.

Etherii acționează direct asupra platformei Ethereum, de aceea, prin cumpărarea acesteia, investiți automat în rețeaua în sine, în dezvoltarea ei.

Cu Ethereum se pot construi ușor aplicații, fără a fi nevoie sa se realizeze un blockchain propriu, aplicații care ulterior se pot interconecta, fapt ce deschide noi oportunități nebănuite inițial.

Tranzacțiile cu Ethereum se înregistrează mult mai rapid decât tranzacțiile cu Bitcoin.

Astfel, dacă timpul de procesare poate să fie și de  12 secunde în cazul ETH, pentru operațiunile cu BTC (bitcoin) el poate să ajungă și la jumătate de oră sau chiar mai mult.

În cazul ETH informațiile despre clienți se găsesc în pachete de blocuri care pot fi accesate numai de părțile private implicate în tranzacție. Acest lucru împiedică transmiterea informațiilor prin e-mail, fapt ce elimină diverse probleme de breșe în confidențialitate.

Încrederea în piețele tradiționale este scăzută în urma crizei financiare începută prin 2007 – 2008, așadar cu mai bine de un deceniu în urmă, iar oamenii se confruntă acum, vrând-nevrând, din ce în ce mai mult cu lumea online. Evadează acolo căutând inclusiv soluții la problemele pe care le au în viața reală. Chiar și la acelea de ordin financiar.

Viitorul pare că va fi al acestor monedelor electronice, banii de hârtie vor dispărea și vor apărea forme de plată moderne, demne de secolul 21 pe care îl trăim.

Deși actualmente Bitcoin pare a fi regele vetust ce nu vrea să lase tronul altei criptomonede mai noi, acest lucru nu înseamnă că peste un an, doi sau cinci, lucrurile nu se pot răsturna dramatic, iar Ethereum, principalul său urmăritor nu ar putea ca să ocupe poziția de lider pe care se lăfăie cam de multă vreme „bătrânul” BTC.

Mcloed  de la Thomas Crown Art susține că Ethereum ar putea să scoată până la 50% din cota de piață BTC în mai puțin de cinci ani, deoarece oferă mai multe utilizări și soluții decât Bitcoin și este o criptomonedă susținută de tehnologia de blocare superioară rivalului său direct.

Cel mai bine ar fi totuși a se investi în ambele monede virtuale, deoarece bătălia se pare că va fi acerbă, iar câștigătorul încă nu poate să fie întrezărit.