Cu vreo două luni în urmă am trăit o experiență foarte dureroasă. Speram ca să nu mai fie așa, am vrut și eu să merg la Biserica din Bogata, din păcate accesul la biserică nu prea îmi este adaptat adică este o rampă foarte abruptă și în capăt nu pot nici cum să intru cu Optimusul, îmi doresc să merg câteodată la Biserica din localitate, este Biserică Penticostală, dar din păcate nu am mai fost la această Biserică de vreo 4-5 ani de zile pentru că am descoperit ceva lucruri ciudate și nu m-am mai dus, Biblia ne învață că să ne ferim de orice ni se pare rău.

Și totuși am avut dorința să mă duc din nou la Biserică am spus că mă duc măcar o dată de două ori pe lună poate în fiecare săptămână depinde cum pot. Am vrut tot eu să rezolv problema rampei m-am gândit că aș putea să suport cheltuielile pentru modificarea rampei. Am înțeles că trebuie pentru acest lucru să vorbesc cu conducătorul Bisericii, ok. M- am dus într-o zi și l-am găsit acolo la Biserică tundea iarba.

Tot acum vreo două luni m-am hotărât să fac legământul cu Domnul prin batez, mă gândeam și la variant să-l fac la noi în sat, pentru că am înțeles că este bine să fiu o mărturie și pentru ce-i din comunitatea mea, ei văd schimbarea mea cel mai bine.

Eu am propus conducătorului Bisericii că aș putea să suport cheltuielile pentru modificările rampei, el mi-a spus că acest aspect nu e o problem, nu e problema de bani (ci de voință, zic eu). Dacă nu e problema de bani m-am bucurat când am auzit că acest lucru cu toate că eu eram dispus să plătesc pentru a modifica rampa.

I-am zis, dacă ia rampa din partea de lângă scări și o mută încolo către gard și de acolo să mai facă încă o rampă până la scări ca să fie mai lină și să mă pot încadra cu căruciorul pe rampă, ca să pot să vin la Biserică, (ma năucit răspunsul lui 🙁 ) a spus că nu poate să facă lucrul acesta pentru că pierde locul de parcare. Deci locul de parcare din curte unde oricum foarte rar se parchează mașinile și practic nu e folosit, (Poate face parcarea în spatele Bisericii dacă este nevoie). Dacă s-ar muta rampa de aici un metru și îl punem lângă gard, nu rămâne tot același loc? L-am întrebat eu.  Ba da, îmi răspunde el. Și atunci cum se ocupă locul de parcare? l-am întrebat eu, îmi spune că nu știu ce, că ia promis cineva că îi dă un lift din străinătate și alte povești, dar nu știe când și așa mai departe 🙁 . Deci am ajuns la concluzia că e mai important locul de parcare (care ori cum nu e prea folosit) decât ca un om să meargă la Biserică 🙁 . Eu speram să se bucure că vreau să merg la Biserică. Atunci eu mă întreb de ce se roagă în Biserică, ca să se întoarcă oamenii la Domnul și când cineva vrea să se întoarcă este tăiată practic craca de sub picioare? din prima așa la propriu. Deci după această întâmplare, nici nu mai îmi vine să mă duc la această Biserică mă simt atâta de….. nu am cuvinte ce să vă spun după această experiență tristă, dar trebuie să mergem mai departe și să ne căutăm un alt loc unde suntem primiți sau unde să fiu primit, doar că aici era mai aproape pentru mine, sunt sigur că Domnul îmi va găsii o Biserică și posibilitatea de a merge acolo.

După această întâmplare, Domnul mi-a trimis o mașină adaptată care a venit tocmai din Bucovina (350 km până la mine și ma dus încă 260 km) și de Rusalii am făcut Legământul cu Domnul în Biserica Sfânta Treime din Beiuș, Domnul face minuni, Slavă Lui.

În Biserica din Bogata nu sa mai pus nici liftul și nici nu sa mai modificat rampa, cu toate că mai este un frate în vârstă în cărucior care reușește să meargă doar o dată pe săptămână când îl poate înpinge fiul lui cu căruciorul manual pe acea rampă abruptă 🙁 , ar merge mai des, dar …. Eu în schimb am reușit să merg cu ajutorul Domnului o dată pe un drum foarte rău la Câmpia-Turzii (20 km dus și întors) vezi clip-ul de mai jos și m-am dus cu bucurie și mai merg când voi putea. Este corect să fac 20 km ca să pot intra în Biserică? Când este una la 1 km și nu pot intra 🙁 .Doamne ajută